HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconVegetarische Burger Met Zelfgemaakte Champignonroomsaus
topBanner
Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

Vegetarische burger met zelfgemaakte champignonroomsaus

met gebakken aardappelblokjes en venkelsalade

Lees meer

De vegetarische burger heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook de essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - je zult het vlees niet missen!

Labels:VeggieLekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Vegetarische burger

(BevatGlutenbevattende granen)

125 gram

Champignons

200 ml

Slagroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

300 gram

Aardappelblokjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Venkel

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

40 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

40 gram

Veldsla

⅔ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(BevatMosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 ml

Paddenstoelenbouillon

2 el

Rode wijnazijn

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4080 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten75.0 g
waarvan verzadigd36.0 g
Koolhydraten46 g
waarvan suikers6.0 g
Vezels12 g
Eiwitten23 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl mosterdzaad per persoon toe en bak tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.

2

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten. Blus af met de slagroom en per persoon: 1 el rode wijnazijn en 50 ml bouillon. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.

3

Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter en bak de vegetarische hamburgers 2 - 3 minuten per kant. Snijd de venkel in lange smalle reepjes. Meng in saladekom de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng de venkel en de veldsla erdoor.

4

Snijd de bladpeterselie grof. Verdeel de burgers over de borden. Schenk de champignonroomsaus eroverheen. Garneer met de bladpeterselie. Schep de aardappelblokjes ernaast. Serveer met de salade.