De vegetarische burger heeft niet alleen de bite van vlees, maar ook de essentiële bouwstoffen: eiwitten, ijzer en vitamine B12 - je zult het vlees niet missen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Vegetarische burger
(BevatGlutenbevattende granen)125 gram
Champignons
200 ml
Slagroom
(BevatMelk (inclusief lactose))300 gram
Aardappelblokjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Rode ui
1 stuk(s)
Venkel
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevattenSelderij)40 gram
Mayonaise
(BevatEi, Mosterd)40 gram
Veldsla
⅔ zakje(s)
Geel mosterdzaad
(BevatMosterd)1 el
Olijfolie
1.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))100 ml
Paddenstoelenbouillon
2 el
Rode wijnazijn
2 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl mosterdzaad per persoon toe en bak tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg de aardappelblokjes toe en bak in 15 minuten knapperig. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de rode ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon.
Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en rode ui 1 – 2 minuten. Voeg de champignonplakjes toe aan de hapjespan en bak 4 – 6 minuten. Blus af met de slagroom en per persoon: 1 el rode wijnazijn en 50 ml bouillon. Laat het geheel 5 minuten zachtjes inkoken.
Verhit een tweede koekenpan met 1/2 el roomboter en bak de vegetarische hamburgers 2 - 3 minuten per kant. Snijd de venkel in lange smalle reepjes. Meng in saladekom de mayonaise en 1 tl wittewijnazijn per persoon. Breng flink op smaak met peper en zout. Meng de venkel en de veldsla erdoor.
Snijd de bladpeterselie grof. Verdeel de burgers over de borden. Schenk de champignonroomsaus eroverheen. Garneer met de bladpeterselie. Schep de aardappelblokjes ernaast. Serveer met de salade.