HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipspiezen Met Geurige Kokosrijst
topBanner
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng

Lees meer

Seroendeng is een Indonesisch strooisel van kokos, pinda's en specerijen, zoals garam masala en koriander. Het wordt vaak over de rijst gestrooid om het lekker op smaak te brengen. De kipspiezen krijgen veel smaak door de sereh, oftewel citroengras - zodra je het kneust en ruikt, snap je waar die naam vandaan komt.

Labels:Eet mij eerstInspiratie
Allergenen :Pinda'sMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

ml

Kokosmelk

150 gram

Basmatirijst

1 stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Gele peen

1 stuk(s)

Limoen

2 stuk(s)

Vers citroengras

220 gram

Kipgehakt met Indonesische kruiden

20 gram

Ongezouten pinda's

(BevatPinda'sKan bevattenNoten, Sesamzaad)

20 gram

Kokosrasp

(Kan bevattenNoten, Sesamzaad, Pinda's)

⅓ zakje(s)

Garam masala

10 gram

Verse koriander en munt

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)307 kcal
Energie (kJ)1284 kJ
Vetten21.89 g
waarvan verzadigd8.6 g
Koolhydraten19.42 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels7.13 g
Eiwitten6.79 g
Zout1.4 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Dunschiller
Koekenpan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook de kokosmelk en 175 ml water per persoon met 0.25 bouillonblokje per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg de rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Giet daarna af als dat nodig is en laat zonder deksel uitstomen. 

Tip: Zie kcaltip in funfacts!

2

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller de komkommer en gele wortel in de lengte in linten. Pers het sap uit de helft van de limoen en snijd de overige limoen in parten. Meng in een kom per persoon 1 el wittewijnazijn, 1/2 tl limoensap en 1/2 tl suiker en roer goed door, tot de suiker opgelost is. Voeg de linten toe aan de kom en laat het zoetzuur intrekken. Schep af en toe om.

3

Halveer het citroengras in de lengte. Verdeel het kipgehakt in 2 delen per persoon en kneed het gehakt om de bovenste helft van de citroengrasstengel, als een saté. 

4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipspiezen in 6 - 8 minuten rondom bruin. Verlaag het vuur, dek af en laat 5 - 6 bakken of tot de kip gaar is.

5

Verhit een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur. Voeg de pinda's, de kokosrasp en de garam masala toe en bak 5 – 6 minuten, of totdat de kokosrasp goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de koriander fijn en houd apart. Ris de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Meng in een kom de munt met 1 tl limoensap per persoon, de yoghurt, peper en zout.

6

Serveer de kipspiezen met de kokosrijst en de zoetzure linten. Garneer met de seroendeng, koriander, de frisse yoghurt en limoenpartjes.