Skip to main content
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde cherrytomaten, pistachio's en peterselie

Scan de QR-code op jouw receptkaart en maak kans op een SMEG-koelkast.

Labels:
Special Ingredient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
oventijd40 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Entrecote

75 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

190 gram

Rode cherrytomaten

½ stuk(s)

Sjalot

20 gram

Rucola

¼ zakje(s)

Gedroogde tijm

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Noten, Pistachenoten Kan bevatten: Sesamzaad, Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

300 ml

Zoutarme groentebouillon

1.5 el

[Plantaardige] roomboter

1 el

Olijfolie

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten45.1 g
waarvan verzadigd18.6 g
Koolhydraten85.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels13.2 g
Eiwitten49.4 g
Zout1.4 g
Potassium797.7 mg
Calcium53.2 mg
Iron1.7 mg

Benodigdheden

Braadpan
Hapjespan
Ovenschaal
Koekenpan

Instructies

Tomaten roosteren
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  • Voeg de tomaten, tijm, honing en de helft van de wittewijnazijn toe aan een ovenschaal.
  • Besprenkel met een scheutje olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.
Risotto bereiden
2
  • Snipper de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een klontje roomboter in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en sjalot 2 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe en rooster 1 minuut. Blus af met de overige wittewijnazijn.
Risotto afmaken
3
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe en laat de rijstkorrels de bouillon langzaam opnemen.
  • Roer regelmatig door. Voeg, zodra de bouillon door de risottokorrels is opgenomen, weer 1/3 van de bouillon toe en herhaal dit met de overige bouillon.
  • De risotto is gaar zodra de korrels vanbuiten zacht zijn, maar nog een hardere kern hebben vanbinnen. Dit duurt ongeveer 25 - 30 minuten.
  • Voeg eventueel extra water toe om de rijst nog verder te garen.
Steak bakken
4
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de pistachenoten tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klontje roomboter in dezelfde koekenpan op hoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is, de steak 1 - 2 minuten per kant.
  • Voeg de steak toe aan een ovenschaal en rooster 6 - 8 minuten in de oven, of tot de gewenste gaarheid (zie Tip).

Tip: Rooster 2 - 3 minuten voor rare of 4 - 6 minuten voor medium.

Garnering bereiden
5
  • Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn.
  • Roer een klontje roomboter en de helft van de kaas door de risotto.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd, kort voor serveren, de steak, tegen de draad in, plakken.
Serveren
6
  • Serveer de rucola over diepe borden. Verdeel de risotto, geroosterde tomaten en steak eroverheen.
  • Besprenkel met het overgebleven bakvet uit beide ovenschalen.
  • Garneer met de peterselie, pistachenoten en overige kaas.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders