HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFarfalle In Avocado Pestosaus
topBanner
Farfalle in avocado-pestosaus

Farfalle in avocado-pestosaus

met cherrytomaten, yoghurt en bosui

Lees meer

Wat betekent het Italiaanse woord farfalle denk jij? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

3 stuk(s)

Bosui

½ stuk(s)

Citroen

180 gram

Pasta

(BevatGlutenbevattende granen)

250 gram

Rode cherrytomaten

1 stuk(s)

Avocado

50 gram

Groene pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

75 gram

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Pompoenpitten

(Kan bevattenNoten, Sesam, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Zout

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3243 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd7.0 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels10 g
Eiwitten19 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Staafmixer
Hoge kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de farfalle.Snijd de bosui in dunne ringen. Bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Pers de citroen uit. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart.

2

Verhit 1/2 el olijfolie in dezelfde hapjespan op middelhoog vuur. Bak het witte gedeelte van de bosui 3 - 4 minuten met een snuf zout.Kook de farfalle, afgedekt, 10 - 14 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en bewaar wat van het kookvocht. Halveer de cherrytomaten en voeg toe aan de hapjespan. Bak 3 - 4 minuten mee.

3

Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil.Voeg de avocado, de pesto en per persoon: 1/2 tl zout en 1/2 el citroensap toe aan een hoge kom. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg eventueel wat kookvocht van de spaghetti toe om de saus dunner te maken.Meng de farfalle met de avocado-pestosaus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over de borden.Schep de cherrytomaten op de pasta en voeg een grote lepel yoghurt toe.Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de pompoenpitten.