Snelle pasta met vegetarisch gehakt
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snelle pasta met vegetarisch gehakt

Snelle pasta met vegetarisch gehakt

met Mexicaanse kruiden, courgette en zure room

Met het kruidige vegan Rul Gehackt van De Vegetarische Slager geef je een malse structuur aan je snelle pasta. Makkelijk en minstens zo veelzijdig als de dierlijke variant!

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen :
Gerst
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Vegan gehakt van De Vegetarische Slager

(Bevat Gerst, Soja)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Penne

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

70 gram

Mais in blik

½ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)663 kcal
Energie (kJ)2773 kJ
Vetten22.8 g
waarvan verzadigd7.7 g
Koolhydraten88.2 g
waarvan suikers18.4 g
Vezels8 g
Eiwitten23.4 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Vergiet

Instructies

Snijden
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de penne.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Voeg het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 - 5 minuten. Haal het Rul Gehackt van de Vegetarische Slager uit de pan en bewaar apart.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de courgette in blokjes.
Pasta koken
2
  • Kook de penne, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet daarna af, maar bewaar een scheutje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. (zie Tip)
  • Verhit de hapjespan opnieuw met 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook en ui 1 - 2 minuten.
  • Voeg de courgette en passata toe en bak, afgedekt, 6 - 8 minuten.

Weetje: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt onder andere het lichaam om ijzer beter uit voeding op te nemen.

Tip: Liever een wat dunnere saus? Voeg dan een scheutje water toe aan de pan en roer door tot de saus goed warm is.

Mengen
3
  • Laat de mais uitlekken in een vergiet en weeg af.
  • Voeg de gekookte penne, een scheutje kookvocht, het gebakken Rul Gehackt van de Vegetarische Slager, de mais en de helft van de geraspte belegen kaas toe aan de hapjespan.
  • Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwarm het geheel nog 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Verdeel de pasta over de borden en schep 1 el zure room op elk bord.
  • Garneer met de overige geraspte kaas.