Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

Mexicaans gekruide linzenstoof met pittige tortillachips

met zoet-pittige chilisaus, wortel en mais

De kruiden die dit gerecht kleur geven zijn gedroogde chili, jalapeño en gerookte paprika - samen maken ze van deze vegetarische linzenstoof een feestelijke maaltijd! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Veggie
Extra groente
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

70 gram

Mais in blik

⅓ blik(ken)

Linzen

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Biologische zure room

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Pittige tortillachips

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2905 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers27 g
Vezels15.4 g
Eiwitten23 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Vergiet
Hapjespan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1

Weeg de tomatenblokjes af. Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Giet de mais en de linzen af in een vergiet.

Tip: Wist je dat dit gerecht bijna de helft van de ADH vezels bevat? De voornaamste bron is de linzen, aangevuld door de ruim 250 gram groente. Vezels zijn goed voor je darmflora. Een gezonde darmflora zorgt voor een sterke weerstand en draagt bij aan een gezond cholesterolgehalte. Daarnaast voel je je door veel vezels lang verzadigd.

Bakken
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de wortel en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe en bak 4 minuten. Voeg 1/2 blikje tomatenpuree per persoon toe en bak 1 minuut mee. Verlaag het vuur en meng de mais en linzen erdoor en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Salsa en dip maken
3

Snijd de limoen in parten. Knijp één partje limoen per persoon uit boven de kom met tomatenblokjes. Voeg 1/2 tl suiker per persoon toe aan de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door en zet apart. Meng ondertussen in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus met de zure room.

Serveren
4

Verdeel de linzenstoof over diepe borden. Garneer met de geraspte cheddar, tomatensalsa en de partjes limoen. Serveer de zoet-pittige chilisaus en de tortillachips erbij.

Tip: Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Serveer de tortillachips dan apart: deze zijn vrij pittig.