Skip to main content
Wraps met Mexicaans gekruide heek
Wraps met Mexicaans gekruide heek

Wraps met Mexicaans gekruide heek

met avocado, koriander en sriracha-koolsla

3.9
(521)

Heekfilet is een witvis met een zachte, milde smaak. In dit gerecht breng je de vis op smaak met Mexicaanse kruiden en serveer je het in tortillas.

Labels:
Pescotarisch
Allergenen:
Tarwe
Vis
Mosterd
Soja
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Heekfilet

(Bevat: Vis)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

50 gram

Radicchio en ijsbergsla

½ stuk(s)

Avocado

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat: Mosterd, Soja, Ei)

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3020 kJ
Energie (kcal)722 kcal
Vetten38.7 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten59.6 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels8.7 g
Eiwitten29.6 g
Zout2.3 g

Benodigdheden

Kom
Koekenpan
Aluminiumfolie
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de rodekool, wittekool en wortel met de sriracha-mayo, de wittewijnazijn, de suiker en de helft van de koriander.
  • Breng op smaak met peper en zout en bewaar apart.
Vis bakken
2
  • Dep de vis droog met keukenpapier en halveer de vis. Bestrooi met de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak). 
  • Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Verpak ondertussen de tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 2 - 3 minuten in de oven.
Avocado snijden
3
  • Besprenkel de vis met de honing, draai de vis om en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Weetje: Avocado is rijk aan plantaardige onverzadigde vetten. Het eten van deze vrucht heeft hierdoor een positief effect op je cholesterolgehalte en helpt je hart en bloedvaten gezond te houden.

Serveren
4
  • Vul de tortilla's met de koolsla, slamix, vis en avocado.
  • Garneer met de overige koriander.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders