Skip to main content
Mexicaans gekruide biefstukreepjes met kiwisalsa
Mexicaans gekruide biefstukreepjes met kiwisalsa

Mexicaans gekruide biefstukreepjes met kiwisalsa

met rijst en koolsla

Wist je dat je de schil van de kiwi kan eten? Hoewel je even zult moeten wennen aan de zachte haartjes van een kiwischil die je lippen raken, zal dit vreemde gevoel al na de eerste hap verdwenen zijn.

Labels:
Caloriebewust

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Jasmijnrijst

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

5 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Ui

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

½ stuk(s)

Groene kiwi

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Wittewijnazijn

180 ml

Water

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2773 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten23.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten78.3 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels7.6 g
Eiwitten31 g
Zout1 g

Benodigdheden

Hoge kom
Koekenpan
Pan met deksel
Grote kom
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water met een snufje zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.
  • Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Zet het vuur uit en laat de rijst 5 minuten afgedekt staan.
  • Snijd de ui in halve ringen. Schil de kiwi en snijd in blokjes.
  • Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie op middelhoog vuur. Bak de kiwi met de helft van de ui 4 - 5 minuten, of tot ze lichtbruin zijn. Voeg de kiwi en ui toe in een hoge kom en bewaar apart.
Groenten bakken
2
  • Snijd ondertussen de paprika in dunne reepjes.
  • Hak de koriander grof.
  • Snijd de limoen in 6 partjes.
  • Verhit de olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de paprika en de overige ui 5 - 6 minuten.

Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salsa maken
3
  • Voeg de honing, de helft van de koriander en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe aan de hoge kom met kiwi.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde salsa. Voeg eventueel meer limoensap naar smaak toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een grote kom de koolslamix met de mayonaise, de wittewijnazijn en de overige koriander. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Voeg de biefstukreepjes en de Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe aan de koekenpan en bak 1 minuut op hoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Serveer de biefstukreepjes met groenten en de koolsla erbovenop.
  • Serveer met de kiwisalsa en 2 limoenpartjes per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

Smokey pulled chicken bowl met chipotle

met bruine rijst, tomatensalsa, yoghurt en puntpaprika
Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

Varkensworst in kerriesaus met gefrituurde uitjes

met cheesy aardappelpuree en sperziebonen
Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

Mujaddara met harissa, cherrytomaten en komkommeryoghurt

klassieke Midden-Oosterse rijst en linzen met gebakken ui
Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

Kruidige Birmaanse stijl varkenscurry

met rijst, sinaasappelsalade, mangochutney en koriander
Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

Kruidige Thaise-stijl noedelbowl met tempeh

met vissaus, pinda's en verse kruiden
Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

Garnalenbowl met avocadocrème en salsa

en voor ouders: pinda-kokostopping en Koreaanse kruiden
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

Fusion falafelbowl met chipotle-tahinsaus

met Koreaanse kruiden, aardappelpartjes en komkommer
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
 Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

Fiocchi tricolore in romige zongedroogde-tomatensaus

kies en mix toppings: met mozzarella, rode pesto, basilicum en meer!
Romige farfalle met honinggroenten

Romige farfalle met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Romige conchiglie met rundergehakt

Romige conchiglie met rundergehakt

kies en mix toppings: ontbijtspek, mozzarella, basilicum en meer!
Pittige massala met linzen en aubergine

Pittige massala met linzen en aubergine

met gouden rijst, kruidige yogurtsaus en cashewstukjes
Romige groentecurry met labne en cashewnoten

Romige groentecurry met labne en cashewnoten

met linzenrijst, koriander en spitskool
Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

Sweet en sticky noedels met gebakken ei en gomasio

met peultjes, zoete Aziatische saus en limoen
Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

Kikkererwtensalade met knapperig za'atar platbrood en verse kruiden

met tahindressing, rode biet, komkommer en citroen
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise
Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

Bowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Romige spinaziedahl met cashewnoten

Romige spinaziedahl met cashewnoten

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

Rijstnoedels met varkensboerengehakt in romige pindasaus

met hoisinsaus, limoen en kokosmelk
Kippendijreepjes met koolrabi

Kippendijreepjes met koolrabi

met kruidige bulgur, labne, vadouvan en spinazie
Heekfilet met Scandinavische salade

Heekfilet met Scandinavische salade

met aardappelen, dille en botersla
Orzo met venkel en spinazie

Orzo met venkel en spinazie

met witte kaas, citroen en pistachenoten
Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

Rigatoni uit de oven met kippendijreepjes

in tomatensaus met cheesy pankotopping
Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

Aziatisch geïnspireerde noedelsalade met kip

met pinda's en verse koriander
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes
Naanpizza met kip en puntpaprika

Naanpizza met kip en puntpaprika

met rucolasalade met basilicum-balsamicodressing
Entrecote met truffel-linguine

Entrecote met truffel-linguine

met Grana Padano, rucola en verse kruiden
Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

Varkensworst van Brandt & Levie met regenboogwortels

met patatas bravas-stijl aardappelen, aioli en geroosterde-paprikasaus
Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

Romige penne met broccoli en half-om-half gehakt

en voor ouders: groenepestokaasblokjes, citroen en gezouten amandelen
Pokébowl met gefrituurde kip

Pokébowl met gefrituurde kip

met avocado, sinaasappel en komkommer
Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

Aardappelkoek met geitenkaas en zure-roomsaus

met cherrytomatensalade met citroendressing en pompoenpitten
Cheesy smashburger tostada's

Cheesy smashburger tostada's

met augurk-dillemayonaise en knapperige komkommerkoolsla
Vegetarische kipcurry met paksoi

Vegetarische kipcurry met paksoi

met rijst in kruidige kokossaus
Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

Plantaardige kipbowl met miso-courgette en sojabonensalade

met rijst, pittige bosui-salsa, cashewnoten en komkommer
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

Marokkaanse-stijl gekonfijte eend op bladerdeeg

met witte kaas, amandelen en wortelsalade
Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

Kabeljauw en papillote met paprikapesto en amandelschaafsel

met rucolasalade, geroosterde broccoli en venkel
Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

Varkenshaas met Grana Padano en knolselderijpuree

met sperziebonen, amandelschaafsel en honing-mosterddressing