
Vegan nuggets met bietensalade en krieltjes
met gebakken appel en uienchutney
Heb je plantaardige margarine, veganaise en/of zoetstof (zoals agavesiroop) in huis? Gebruik deze producten om het recept helemaal vegan te maken!
Labels:
Vegan
•Klimaatbewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen :
Tarwe
•Gerst
•Soja
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Ui
5 stuk(s)
Vegan nuggets
(Bevat Tarwe, Gerst, Soja Kan bevatten Mosterd)
125 gram
Gekookte rode bieten
½ stuk(s)
Appel
20 gram
Pikante uienchutney
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Rucola en veldsla
Zelf toevoegen
½ tl
Suiker
½ el
Zonnebloemolie
1 tl
Mosterd
½ el
Wittewijnazijn
1 tl
Extra vierge olijfolie
1 el
[Plantaardige] roomboter
25 gram
[Plantaardige] mayonaise
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Bakplaat met bakpapier
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan
•Saladekom
Instructies

1
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng in een kom de krieltjes met 1/2 el zonnebloemolie per persoon, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 16 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
- Snijd de ui in halve ringen.

2
- Verhit 1/3 van de (plantaardige) roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui in 2 - 3 minuten glazig.
- Dek de pan af en bak nog 2 - 3 minuten op middelmatig vuur, of tot de ui zacht is.
- Blus de ui af met de chutney.
- Laat het geheel 1 minuut al roerend inkoken.

3
- Verhit opnieuw 1/3 van de (plantaardige) roomboter in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de vegan nuggets 2 - 3 minuten per kant. Haal uit de pan en bewaar apart.
- Weeg 125 g voorgekookte rode biet per persoon af en snijd in blokjes van 2 cm.
- Verwijder het klokhuis van de appel en snijd in partjes.
- Verhit daarna de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de appelpartjes 1 - 2 minuten per kant (zie Tip).
Tip: Bak de appel niet te lang en gebruik voldoende (plantaardige) roomboter zodat de appel niet aan de pan blijft plakken.

4
- Meng in een saladekom de mosterd, suiker, wittewijnazijn, extra vierge olijfolie, peper en zout tot een dressing.
- Voeg de gemengde sla en de rode biet toe aan de saladekom, meng goed en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Verdeel de salade, krieltjes en nuggets over de borden. Schep de ui bij de nuggets. Garneer de salade met de appel. Serveer met de mayonaise of veganaise.