Skip to main content
Curry-noedelsoep met kokosmelk
Curry-noedelsoep met kokosmelk

Curry-noedelsoep met kokosmelk

met verse udonnoedels, koriander en pinda's

4.4
(518)

Wij hebben de peterselie, rode ui en kastanjechampignons alvast voor je gesneden. Hierdoor zet je deze curry-noedelsoep al binnen 20 minuten op tafel!

Labels:
Vegan
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

½ zakje(s)

Gele currykruiden

200 gram

Roerbakmix met champignons

125 ml

Kokosmelk

2.5 gram

Verse koriander

20 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Verse udonnoedels

(Bevat: Gluten, Tarwe)

7.5 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2802 kJ
Vetten40.7 g
waarvan verzadigd23.8 g
Koolhydraten53.8 g
waarvan suikers12.9 g
Vezels9.1 g
Eiwitten17.9 g
Zout5.9 g

Benodigdheden

Soeppan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid een bouillon van per persoon: 1/2 bouillonblokje en 200 ml water (zie Tip).
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de rode ui.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/4 bouillonblokje in 200 ml water.

Roerbakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur.
  • Fruit de rode peper (s), de rode ui, de knoflook en de gele currykruiden 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en roerbak 4 minuten mee.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Voeg dan de helft toe of houd apart.

Laten pruttelen
3
  • Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de soeppan.
  • Laat de soep 5 – 7 minuten zachtjes koken op middelmatig vuur.
  • Snijd ondertussen de koriander fijn en hak de pinda's grof.
  • Voeg in de laatste 3 minuten de udonnoedels en 1 tl sojasaus per persoon toe aan de soep.
Serveren
4
  • Breng de soep eventueel op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep in kommen.
  • Garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje pinda's levert al 20% van de ADH van beide.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders