
Stir-fry met sticky paddenstoelen en sriracha-mayo
met rijst, courgette en gefrituurde uitjes
Gember is ontzettend veelzijdig. Van zoet tot hartig en van thee tot cake. Gember combineert supergoed met lichtzoete ingrediënten zoals wortel en pompoen, maar ook met andere specerijen zoals anijs en chilipeper.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
75 gram
Witte langgraanrijst
25 gram
Sriracha-mayo
(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)
90 gram
Gemengde gesneden paddenstoelen
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ stuk(s)
Courgette
50 gram
Wittekool en wortel
15 gram
Gefrituurde uitjes
(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)
¼ stuk(s)
Limoen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ tl
Verse gember
Zelf toevoegen
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Breng ruim water aan de kook in een pan voor de rijst en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Snijd de limoen in kwarten.
- Snijd de courgette in halve maantjes van ½ cm dik.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp ½ tl gember per persoon.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Voeg de paddenstoelen en courgette toe en bak in 6 - 8 minuten goudbruin.
- Bak de laatste 2 minuten de Vietnamese saus mee.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg knoflook, gember, kool, wortel en Koreaanse kruiden toe en bak 4 - 6 minuten.
- Voeg de rijst toe en bak 2 - 4 minuten verder.
- Breng op smaak met peper en zout.

- Verdeel de rijst over diepe borden.
- Verdeel de paddenstoelen en courgette over de rijst.
- Garneer met de gefrituurde uitjes en de sriracha-mayo (let op: pittig! Gebruik naar smaak). Knijp er 1 limoenpartje per persoon boven uit.