Surinaamse stijl roerbak met tempeh
Surinaamse stijl roerbak met tempeh

Surinaamse stijl roerbak met tempeh

met gekruide aardappelpartjes

Tempeh is afkomstig uit Indonesiƫ en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Tags:
Calorie Smart
ā€¢Plant-Based
ā€¢Extra Veggies
Allergens:
Soy
ā€¢Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 g

Diced tempeh

(Contains Soy, Wheat)

250 g

Potatoes

1 piece

Garlic

1 piece

Onion

100 g

Green beans

Ā½ sachet(s)

Surinamese-style spices

15 milliliters

Ketjap manis

(Contains Soy, Wheat)

1 piece

Bell pepper

Not included in your delivery

Ā½ tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

1.5 teaspoon

Sambal

Ā¾ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories666 kcal
Energy (kJ)2785 kJ
Fat24.6 g
Saturated Fat3.1 g
Carbohydrate77.1 g
Sugar19.1 g
Dietary Fiber18.1 g
Protein27.6 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

ā€¢Casserole with Lid
ā€¢Pan with Lid
ā€¢Colander
ā€¢Bowl

Cooking Steps

Groenten snijden
1

Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de paprika in smalle repen.

Aardappelen bakken
2

Was of schil de aardappelen en snijd in partjes. Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur en bak de aardappelpartjes, afgedekt, 30 - 35 minuten. Haal na 20 minuten het deksel van de pan, voeg 1 1/2 tl Surinaamse kruidenmix per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Schep regelmatig om. Voeg eventueel meer zonnebloemolie toe wanneer nodig. 

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer ze. Breng een bodempje water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel. Kook de sperziebonen, afgedekt, in 4 - 6 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

Tempeh bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, de tempehblokjes 4 - 5 minuten. Schep uit de pan en bewaar apart.

Groenten roerbakken
5

Bak vervolgens in dezelfde pan de knoflook, ui, sperziebonen en paprika 8 - 10 minuten. Bak de laatste 2 minuten de tempeh mee. Blus af met de ketjap en 1 tl sambal per persoon. Meng in een kom per persoon: 1/2 tl sambal en 1/2 el mayonaise.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpartjes over de borden. Schep de groenten en tempeh ernaast. Serveer met de pittige mayonaise.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!