HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGeroosterde Bloemkool In Groene Currysaus
topBanner
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, paksoi en Thais basilicum

Lees meer

Basilicum heb je in verschillende soorten: rood, citroen en Thais. Thais basilicum heeft een anijsachtig aroma en geeft je gerecht een authentiek Aziatische smaak. Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeganPopulairExtra groente
Allergenen :NotenCashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

375 gram

Bloemkool

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Vers citroengras

10 gram

Thais basilicum

(Kan bevattenSelderij)

150 gram

Bruine snelkookrijst

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten, CashewnotenKan bevattenPinda's, Noten, Sesamzaad)

1 zakje(s)

Groene currykruiden

180 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Paksoi

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 tl

Suiker

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2805 kJ
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels9.66 g
Eiwitten15 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Meng in een kom de bloemkool met de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en rooster 25 - 30 minuten in de oven, of tot de bloemkool goudbruin en krokant is geworden. Schep halverwege om.

Tip: Dit gerecht bevat meer dan 250 gram groente per portie. Mede door de bloemkool zorgt dat voor veel voedingsvezels en een goede calcium- en vitamine C-boost!

2

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Snijd de limoen in partjes. Kneus het citroengras door deze op 3 plaatsen te breken. Scheur het Thaise basilicum klein.

3

Kook de rijst, afgedekt, in 10 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de cashewstukjes goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

4

Verhit de zonnebloemolie in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en sjalot 2 minuten. Voeg de groene currykruiden en 1/2 el bloem per persoon toe en bak 1 minuut mee.

5

Voeg vervolgens de kokosmelk, het citroengras en per persoon: 50 ml water en 1 tl suiker toe. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng het geheel aan de kook en laat 5 - 8 minuten op laag vuur pruttelen. Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes. Voeg de laatste 3 minuten de paksoi en de helft van het Thaise basilicum toe.

Tip: Hoe kleiner je de paksoi snijdt, hoe beter.

6

Haal het citroengras uit de curry en breng de curry op smaak met peper en zout. Verdeel de rijst en de geroosterde bloemkool over diepe borden. Schep de currysaus over de bloemkool. Garneer met de cashewstukjes en de rest van het Thaise basilicum. Serveer met 1 limoenpartje per persoon.