Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

met Chinese kool en zoetzuur

Marineren kun je leren! Met een beetje sojasaus, knoflook, gember en honing maak jij vandaag een smaakvolle marinade. Hoe langer deze de tijd krijgt om in de varkenshaaspuntjes te trekken, hoe smaakvoller. En met die smaak zit het wel goed – je voegt aan het eindresultaat gomasio toe. Dit komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Knoflookteen

110 gram

Varkenshaaspuntjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

¼ stuk(s)

Groene peper

½ stuk(s)

Rode paprika

¼ stuk(s)

Chinese kool

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Gluten)

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

1 el

Honing

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1.5 el

Wittewijnazijn

1.5 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2772 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers26.8 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Kom
Aluminiumfolie
Wok
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.

Zoetzuur maken
2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

Groenten snijden
3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes. Snijd de chinese kool in repen.

Wokken
4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en chinese kool 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortillas op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortillas in ongeveer 3 minuten warm worden.

Bakken
5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

Serveren
6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.