HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMini Tortilla's Met Varkenshaaspuntjes
topBanner
Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

Mini-tortilla's met varkenshaaspuntjes

met Chinese kool en zoetzuur

Lees meer

Marineren kun je leren! Met een beetje sojasaus, knoflook, gember en honing maak jij vandaag een smaakvolle marinade. Hoe langer deze de tijd krijgt om in de varkenshaaspuntjes te trekken, hoe smaakvoller. En met die smaak zit het wel goed – je voegt aan het eindresultaat gomasio toe. Dit komt uit de Japanse keuken en wordt gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Het bestaat uit 90% ‘goma’, ofwel sesamzaad en 10% ‘sio’, zeezout.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Knoflookteen

220 gram

Varkenshaaspuntjes

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Groene peper

1 stuk(s)

Rode paprika

½ stuk(s)

Chinese kool

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

2 el

Honing

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

3 el

Wittewijnazijn

3 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2772 kJ
Energie (kcal)663 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd4.1 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers26.8 g
Vezels8 g
Eiwitten34 g
Zout2.9 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Aluminiumfolie
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng de varkenshaaspuntjes in een kom met de knoflook, gember, sojasaus, honing en 1/4 el olijfolie per persoon. Zet weg en laat minimaal 15 minuten intrekken.

2

Snijd ondertussen de komkommer in plakken. Meng in een kom de wittewijnazijn met de suiker en leg de komkommerplakken erin. Breng op smaak met een beetje zout en zet weg tot gebruik. Roer af en toe, zodat de smaken goed intrekken.

3

Verwijder de zaadlijsten van de groene peper en paprika. Snijd de groene peper fijn en de rode paprika in blokjes. Snijd de chinese kool in repen.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op middelhoog vuur en bak de helft van de groene peper met de rode paprika en chinese kool 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Leg de tortillas op een stapel, pak in in aluminiumfolie en leg in de oven. Laat de tortillas in ongeveer 3 minuten warm worden.

5

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes met marinade toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.

6

Beleg de tortilla's met de gewokte groenten, de gemarineerde varkenshaaspuntjes en de zoetzure komkommer. Garneer naar smaak met de overige groene peper en bestrooi met gomasio.