Skip to main content
Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos
Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

Noedels met kastanjechampignons, chinese kool en kokos

3.9
(264)

Deze heerlijke Oosterse noedels zijn zowel zoet als pittig. Door de kokosrasp krijgt het gerecht een zoetere smaak. De rode peper en gember zorgen voor een pittige tegenhanger!

Labels:
Pittig
Veggie
Allergenen:
Gluten
Soja
Pinda's
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode ui

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Kastanjechampignons

150 gram

Chinese kool

65 gram

Noedels

(Bevat: Gluten)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Gluten, Soja)

25 gram

Pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

2 takje(s)

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

5 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bruine suiker

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)577 kcal
Energie (kJ)2414 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten68 g
Vezels11 g
Eiwitten20 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok met deksel
Hapjespan met deksel

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

2

Snipper de rode ui. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de Chinese kool in reepjes.

3

Breek de noedels boven de pan en kook de noedels, afgedekt, 3 minuten op middelhoog vuur. Giet daarna af en spoel af onder koud water.

4

Verhit ondertussen de roomboter in een wok of hapjespan met deksel en roerbak de rode ui, gember en rode peper 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de kastanjechampignons en de Chinese kool toe en roerbak 5 - 6 minuten op hoog vuur. Voeg halverwege de sojasaus, bruine suiker en witte wijnazijn toe.

5

Hak ondertussen de pinda’s en de koriander grof.

6

Voeg het grootste deel van de kokosrasp en de helft van de pinda’s toe aan de groenten. Voeg daarna de noedels toe, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut op middelhoog vuur.

7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met koriander, overige pinda’s en de rest van de kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders