topBanner
Aziatisch gemarineerde garnalen

Aziatisch gemarineerde garnalen

Met gember, gebakken noedels en Chinese kool

Lees meer

Vandaag gebruik je twee gefermenteerde Aziatische smaakmakers: sojasaus en vissaus. De eerste wordt gemaakt van sojabonen en geroosterde granen en de tweede van gefermenteerde vis, meestal ansjovis of inktvis. Schrik niet van de sterke geur van de vissaus, eenmaal verwerkt in het gerecht geeft het een aangename hartige smaak.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisSchaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode peper

4 cm

Verse gember

2 stuk(s)

Knoflookteen

30 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Vissaus

(BevatVis)

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

200 gram

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

⅔ head

Chinese kool

125 gram

Champignons

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

1.5 tl

Honing

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2870 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd3.1 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers7.9 g
Vezels8 g
Eiwitten32 g
Zout6.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Keukenpapier
Kom
Pan met deksel
Wok
Koekenpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Meng in een kom de helft van de rode peper, de helft van de knoflook en de gember met de sojasaus, vissaus en honing. Dep de garnalen droog met keukenpapier en leg ze in de marinade. Laat minimaal 10 minuten marineren Schep af en toe om zodat de smaken goed kunnen intrekken.

3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels en kook de noedels 3 – 4 minuten. Giet af en koel de noedels met koud water. Laat uitlekken. De noedels mogen afkoelen. Snijd de Chinese kool in dunne repen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in kwarten. Hak de verse koriander grof.

4

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur en fruit de overige rode peper en de overige knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de Chinese kool en de champignons toe en bak 4 – 5 minuten. Voeg de noedels toe aan de wok en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra olie toe wanneer de noedels aanbakken.

5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Schep de garnalen uit de marinade (laat de marinade in de kom!) en bak 2 – 3 minuten, of tot de garnalen gaar zijn. Blus ondertussen de noedels met groenten af met de marinade.

6

Verdeel de noedels met groenten en marinade over kommen. Schep de garnalen erop en garneer met verse koriander.