HelloFresh
Kokos-noedelsoep met sugarsnaps

Kokos-noedelsoep met sugarsnaps

Met Chinese kool en gekookt ei

QUICK & EASY
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 110 beoordelingen
Lees meer

Deze rijkgevulde noedelsoep voert je mee naar Azië. Gemalen citroengras, ook wel sereh genoemd, geeft het gerecht de typerende oosterse smaak. Sugarsnaps vind je veel terug in de Aziatische keuken, het is een kruising tussen peultjes en doperwten en geeft het gerecht een lekkere bite.

Labels:Veggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSoja
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

400 g

Chinese kool

½ stuks

Limoen

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Sugarsnaps

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

¾ tl

Gemalen citroengras

140 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout5.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Schilmesje
Wok
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiding
Voorbereiding
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

Kokosmelk doorroeren
Kokosmelk doorroeren
2

Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

Roerbakken
Roerbakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

Eieren koken
Eieren koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 2 eieren per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

Soep bereiden
Soep bereiden
5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en leg deze op de soep.