HelloFresh
topBanner
Kokos-noedelsoep met sugarsnaps

Kokos-noedelsoep met sugarsnaps

Met Chinese kool en gekookt ei

QUICK & EASY
Lees meer

Deze rijkgevulde noedelsoep voert je mee naar Azië. Gemalen citroengras, ook wel sereh genoemd, geeft het gerecht de typerende oosterse smaak. Sugarsnaps vind je veel terug in de Aziatische keuken, het is een kruising tussen peultjes en doperwten en geeft het gerecht een lekkere bite.

Labels:Veggie
Allergenen :EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

400 g

Chinese kool

½ stuks

Limoen

250 ml

Kokosmelk

(Kan sporen van allergenen bevatten)

100 g

Sugarsnaps

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

¾ tl

Gemalen citroengras

140 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

600 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)3230 kJ
Energie (kcal)772 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd25.2 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers4.7 g
Vezels8 g
Eiwitten30 g
Zout5.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Snijplank
Dunschiller
Wok
Steelpan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Schil de gember en snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

2

Roer de kokosmelk goed door zodat eventuele klontjes oplossen.

3

Verhit de zonnebloemolie in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een steelpan met deksel, voeg 2 eieren per persoon toe en kook in 6 – 8 minuten hard. Spoel de eieren onder koud water en pel ze.

5

Voeg de kokosmelk, het citroengras en de bouillon toe aan de wok of soeppan en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met de sojasaus, 1 tl limoensap per persoon, peper en zout.

6

Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en leg deze op de soep.