HelloFresh
Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Kabeljauw met kruidige gebakken rijst en Chinese kool

Een geurige rijstschotel met verse gember en rode peper

star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon
Beoordeeld met 3.1 / 4van de 3431 beoordelingen
Lees meer

Voor de Chinese kool zijn we dichtbij huis gebleven, de kool komt namelijk uit Nederland. Chinese kool is een gezonde groente, Zo bevat een kwart van de kool al meer calcium dan 1 beker melk. De kabeljauw, gevangen voor de Noorse kust, is een magere vis en rijk aan vitamine B12 en B6. Een gezonde maaltijd dus!

Labels:Pittig
Allergenen:SelderijMosterdVis
Voorbereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

170 g

Surinaamse rijst

1 stuks

Ui

2 stuks

Knoflookteen

½ cm

Verse gember

½ stuks

Chinese kool

1 stuks

Tomaat

2 tl

Kerriepoeder

(BevatSelderij, Mosterd)

2 stuks

Kabeljauwfilet

(BevatVis)

½ stuks

Rode peper

Zelf toevoegen

400 ml

Groentebouillon

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)2271.9120000000003 kJ
Energie (kcal)543 kcal
Vetten12.0 g
waarvan verzadigd2.0 g
Koolhydraten78 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Deksel
Pan
Koekenpan
Bord
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Voeg de Surinaamse rijst toe en kook de rijst, afgedekt, 12 minuten. Haal daarna de deksel van de pan, roer de rijstkorrels los en laat uitstomen.

Snipper de groenten klein
Snipper de groenten klein
2

Snipper ondertussen de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd beide fijn. Snijd de Chinese kool in fijne repen en de tomaat klein.

Roerbak de groenten
Roerbak de groenten
3

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper 3 - 4 minuten op laag vuur. Voeg de Chinese kool toe, bestrooi met peper en zout naar smaak en roerbak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de tomaat en currykruiden toe en roerbak nog 2 minuten.

4

Voeg vervolgens de rijst toe en roerbak 5 minuten op hoog vuur.

Bak de kabeljauwfilet
Bak de kabeljauwfilet
5

Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kabeljauwfilet 2 - 3 minuten aan elke kant. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw
Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw
6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de kabeljauw.

Tip! Zo snijd je de Chinese kool heel gemakkelijk: snijd de kool in de lengte in kwarten en zorg dat de stam de bladeren bij elkaar houdt. Snijd de kool vervolgens vanaf de bovenkant in dunne repen en verwijder aan het einde pas de stam.