topBanner
Chinese rijst met gemarineerde varkensreepjes

Chinese rijst met gemarineerde varkensreepjes

Met ham, omelet en pittige zoetzure-komkommer

Lees meer

Het geheim van goede gebakken rijst is dat de rijst niet te nat moet zijn wanneer je deze bakt. De rijst kleeft dan aan elkaar en het resultaat is een plakkerige massa. De zoetzure komkommer is zo gemaakt en geeft het gerecht een friszure noot.

Allergenen :EiPinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Knoflookteen

200 gram

Varkenshaasreepjes met Indonesische kruiden

170 gram

Pandanrijst

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Komkommer

200 gram

Prei

2 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

15 gram

Achterham

40 gram

Gezouten pinda's

(BevatPinda's)

Zelf toevoegen

2 el

Ketjap

3 tl

Suiker

2 el

Olijfolie

3 tl

Wittewijnazijn

2 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3946 kJ
Energie (kcal)943 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers15.7 g
Vezels6 g
Eiwitten42 g
Zout1.3 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Pan met deksel
Koekenpan
Wok
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de varkensreepjes met de knoflook, de ketjap t, 1 tl suiker per persoon en de helft van de olijfolie. Laat minimaal 15 minuten marineren. Kook ondertussen 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat volgens de tip droogstomen en afkoelen.

2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de komkommer in kleine blokjes en meng in een kom met de rode peper, de wittewijn- of rijstazijn en 1/2 tl suiker per persoon. Laat het zoetzuur intrekken, schep af en toe om.

3

Snijd ondertussen de prei in de lengte in vieren en vervolgens klein. Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de prei 10 minuten op middellaag vuur. Klop ondertussen het ei los in een kom. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak een omelet van het ei. Haal de omelet uit de pan en snijd in reepjes. Snijd de ham in blokjes van ongeveer 1 cm.

4

Verhoog het vuur van de wok of hapjespan met prei naar middelhoog, schep de rijst erbij en bak de rijst 2 – 3 minuten mee. Schep niet te vaak om zodat de rijst goed kan aanbakken. Voeg de ham en de omeletreepjes toe en bak 2 – 3 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de olijfolie in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de gemarineerde varkensreepjes 4 – 6 minuten. Hak de ondertussen pinda's grof.

6

Verdeel de gebakken rijst over de borden en schep de varkensreepjes ernaast. Garneer met de gezouten pinda's en serveer met de zoetzure komkommer