
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus
met courgette, paksoi en wortel
Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.
Labels:
Extra groente
Allergenen :
Soja
•Tarwe
•Sesamzaad
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 tl
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Courgette
½ stuk(s)
Paksoi
½ stuk(s)
Ui
1.5 tl
Paprikapoeder
50 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Gomasio
(Bevat Sesamzaad)
½ stuk(s)
Wortel
100 gram
Kipgehakt met Oosterse kruiden
Zelf toevoegen
1.5 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
•Kom
•Rasp
•Pan met deksel
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
Instructies

1
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
- Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en snijd fijn.
- Meng in een kom de knoflook, gember, rode peper, sojasaus (let op: zout! Voeg geleidelijk toe en proef goed tussendoor) en de zoete Aziatische saus.

2
- Halveer de courgette in de lengte en snijd in dunne halve plakken. Snijd ook de wortel in dunne halve plakken. Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein.
- Snipper de ui.
- Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak de courgette, paksoi, wortel, ui en het paprikapoeder 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

3
- Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een tweede wok of hapjespan op middelhoog vuur.
- Bak het kipgehakt 3 - 4 minuten gaar.
- Voeg het kipgehakt en de saus toe aan de groenten en bak 1 minuut verder.
- Voeg de noedels toe en meng de noedels, groenten en kipgehakt goed door elkaar. Verhit nog 1 minuut op hoog vuur.
Weetje: Courgette behoort, net als komkommer, pompoen en tomaat, tot de vruchtgroenten. Wist je dat courgette rijk is aan ijzer, vitamine C en calcium?

4
- Verdeel de noedels over de borden.
- Garneer met de gomasio.