Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

Rijstbowl met gebakken ei en zoete Aziatische saus

met cashewnoten, verse kruiden, groenten en limoen

Gemberpuree combineert de uitgesproken, aromatische smaak van verse gember met kant-en-klaar gemak. Perfect voor snelle maaltijden!

Labels:
Veggie
Allergenen :
Ei
Cashewnoten
Soja
Tarwe
Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Ei)

200 gram

Groentemix met wittekool

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

¾ tl

Gemalen kurkuma

5 gram

Munt, koriander en Thais basilicum

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3351 kJ
Energie (kcal)801 kcal
Vetten34.9 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten94.9 g
waarvan suikers19.4 g
Vezels9.7 g
Eiwitten30.3 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan. Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de groentemix en de ui 5 - 7 minuten.
Ei bakken
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster de cashewnoten tot ze goudbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in dezelfde koekenpan en bak het ei. Breng op smaak met peper en zout.
Mengen
3
  • Roer de rijst, knoflook, gele currykruiden, gemberpuree en sojasaus door de groenten. Bak 2 - 3 minuten en roer zo min mogelijk door. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden grof. Snijd de limoen in partjes.
Serveren
4
  • Serveer de rijst op diepe borden. Leg het spiegelei erbovenop en besprenkel met de zoete Aziatische saus.
  • Garneer met de verse kruiden en cashewnoten.
  • Serveer de limoenpartjes ernaast.