topBanner
Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio

Extra groente
Lees meer

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNotenSesamzaadMelk (inclusief lactose)Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

5 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ bos(sen)

Radijs

85 gram

Witte rijst

200 gram

Sperziebonen

200 gram

Bloemkoolrijst

200 gram

Kipfiletstukjes

3 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

40 gram

Mesclun

20 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(BevatGlutenbevattende granen, Sesamzaad, Tarwe)

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

2 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3182 kJ
Energie (kcal)761 kcal
Vetten31.0 g
waarvan verzadigd8.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers35.0 g
Vezels9 g
Eiwitten33 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Rasp
Waterkoker
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de radijs in plakken en meng in een kom met per persoon 1 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker. Schep af en toe om.

2

Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, 3/4 van de gember en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon:1 tl honing en 1 el water. Meng in een saladekom per persoon 1 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en de overige gember tot een dressing. Voeg de mesclun en de cashewstukjes toe en meng met de zoetzure radijs (inclusief het vocht). Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio. Serveer de salade ernaast.