Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 cm
Verse gember
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
½ bos(sen)
Radijs
85 gram
Witte rijst
200 gram
Sperziebonen
200 gram
Bloemkoolrijst
(Kan bevattenSelderij)200 gram
Kipfiletstukjes
3 zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(BevatGlutenbevattende granen, Soja)40 gram
Mesclun
20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)1 zakje(s)
Gomasio
(BevatSesamzaad)½ zakje(s)
Koreaanse kruidenmix
(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Sesamzaad, Tarwe)2 el
Wittewijnazijn
½ el
Suiker
1 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))½ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
2 el
Zonnebloemolie
2 tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen. Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de radijs in plakken en meng in een kom met per persoon 1 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker. Schep af en toe om.
Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, 3/4 van de gember en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee. Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur. Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af en houd warm tot serveren. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes met 1/4 zakje Koreaanse kruiden per persoon 6 - 8 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon:1 tl honing en 1 el water. Meng in een saladekom per persoon 1 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en de overige gember tot een dressing. Voeg de mesclun en de cashewstukjes toe en meng met de zoetzure radijs (inclusief het vocht). Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden. Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio. Serveer de salade ernaast.