Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

Double veggie - Kip met zoete Aziatische saus met een salade als extra

met sperziebonen, bloemkoolrijst en gomasio

Gomasio is een Japanse smaakmaker van gemalen sesamzaadjes en een snuf zout - perfect om smaak te versterken en minder zout te gebruiken.

Allergenen :
Soja
Tarwe
Cashewnoten
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
Bereidingstijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2.5 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

¼ bosje(s)

Radijs

45 gram

Witte langgraanrijst

100 gram

Sperziebonen

100 gram

Bloemkoolrijst

(Kan bevatten Selderij)

100 gram

Kipfiletblokjes

1.5 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

20 gram

Mesclun

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Honing

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

¼ el

Suiker

½ el

Wittewijnazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)560 kcal
Energie (kJ)2343 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten45.4 g
waarvan suikers36 g
Vezels8.4 g
Eiwitten34.6 g
Zout3.4 g

Benodigdheden

Kom
Rasp
Pan met deksel
Waterkoker
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Kook 200 ml water per persoon in een waterkoker voor de rijst.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de sperziebonen.
  • Schil de gember en rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui.
  • Snijd de radijs in plakken en meng in een kom met per persoon 1 el wittewijnazijn en 1/4 el suiker. Schep af en toe om.
Rijst bereiden
2
  • Verhit de roomboter in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, 3/4 van de gember en de ui 1 - 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg het gekookte water toe aan de pan met rijst. Verkruimel 1/2 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan en breng aan de kook. Kook 10 - 12 minuten, afgedekt, op laag vuur.
  • Voeg in de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Giet daarna af en houd warm tot serveren.
  • Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, halveer ze en kook 10 minuten in de andere pan met deksel.
Kip bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfiletstukjes 6 - 8 minuten.
  • Voeg in de laatste 2 minuten de zoete Aziatische saus toe aan de kip met per persoon:1 tl honing en 1 el water.
  • Meng in een saladekom per persoon 1 tl honing, 1/2 el zonnebloemolie en de overige gember tot een dressing.
  • Voeg de mesclun en de cashewstukjes toe en meng met de zoetzure radijs (inclusief het vocht). Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst en sperziebonen over de borden.
  • Schep de kipfiletstukjes met de saus erop en garneer met de gomasio.
  • Serveer de salade ernaast.

Tip: Wist je dat bloemkool rijk is aan vitamine C, calcium, kalium en vezels? Belangrijk voor je weerstand, sterke botten en tanden, een gezonde bloeddruk en gezonde darmen!