Skip to main content
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt
Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

Aziatische fusionsalade met gekruid kipgehakt

met udonnoedels, pinda's en verse koriander

Udonnoedels zijn Japan's dikste noedels. Ze worden op veel verschillende manieren gegeten: in heldere bouillon, kruidige curry of in de zomer koud met een dipsausje.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Hvede
Soja
Jordnødder

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Verse udonnoedels

½ stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

¼ stuk(s)

Limoen

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

5 ml

Sojasaus

5 gram

Verse koriander

10 gram

Gezouten pinda's

¼ stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)576 kcal
Energie (kJ)2409 kJ
Vetten22.4 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten61.9 g
waarvan suikers24.7 g
Vezels5.5 g
Eiwitten29.9 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Kleine kom
Saladekom
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Rasp de gember met een fijne rasp. Snijd de limoen in 4 partjes.
  • Meng in een kleine kom de zoete Aziatische saus, sojasaus, gember en knoflook (zie Tip).
  • Voeg per persoon: 1/2 tl suiker en het sap van 1 limoenpartje toe. Meng de saus goed.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan achterwege. Voeg eventueel na het serveren een beetje sojasaus naar smaak toe.

Snijden
2
  • Snijd de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de tomaat in partjes en de ui in dunne halve ringen.
  • Snijd de koriander fijn (zie Tip).
  • Meng in een saladekom de komkommer, tomaat, ui en koriander.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.

Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur.
  • Bak het kipgehakt in 3 minuten los.
  • Voeg de udonnoedels en 2/3 van de saus toe en verhit nog 2 - 3 minuten.
  • Hak ondertussen de pinda's grof en snijd de rode peper in fijne ringen.

Weetje: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.

Serveren
4
  • Voeg de udonnoedels en toe aan de saladekom. Meng door elkaar en verdeel over de borden.
  • Garneer eventueel met de overige limoenpartjes en de pinda's.
  • Voeg de overige saus en rode peper naar smaak toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

Franse kabeljauw met botersaus en kappertjes

met prei en sperziebonen
Snelle kipshoarma met bulgur

Snelle kipshoarma met bulgur

met tomaat, bladpeterselie en limoen
Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

Pasta met warmgerookte zalm en prei-roomsaus

met tomaat uit de oven en verse bieslook
Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Shakshuka met zelfgemaakte tortillachips

Met tomaat, cannellinibonen, feta en ei
Volkoren pita met kipgyros

Volkoren pita met kipgyros

met zelfgemaakte Griekse tzaziki
Noedels met biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Noedels met biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met wokgroente en pinda's
Knapperige zalm met pompoen uit de oven

Knapperige zalm met pompoen uit de oven

met krieltjes en wortel
Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

Parelgerst met kogelbiefstuk en paksoi

met champignons en zoete Aziatische saus
Mexicaanse burrito met gehakt

Mexicaanse burrito met gehakt

met mais, kidneybonen en cheddar
Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas
Roerei met rode puntpaprika en feta

Roerei met rode puntpaprika en feta

geserveerd met gebakken aardappelen en frisse salade
Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

Pasta met zelfgemaakte spinaziepesto

met geroosterde cherrytomaatjes en grana padano
Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

Broodje met pittige kippendij en zoetzuur

geïnspireerd op Surinaamse kipkerrie
Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

Koreaanse bibimbap met varkenshaasreepjes

met rauwe en gesauteerde groente en een spiegelei
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer
Pasta pesto met zalm

Pasta pesto met zalm

Met oventomaatjes en courgette
Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

Thaise fusion salade met vegetarische runderpuntjes

met koriander en Japanse udonnoedels
 Kapsalon met gezonde twist

Kapsalon met gezonde twist

met kipfiletreepjes, tomaat en kaas
Kipspiezen met geurige kokosrijst

Kipspiezen met geurige kokosrijst

Met satéstokjes van citroengras en zelfgemaakte seroendeng
Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

Gegratineerde ovenschotel van garnalen en couscous

met venkel, gele paprika en cherrytomaten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

Geroosterde kippendij met paella-stijl rijst

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Surinaamse stijl kipcurry

Surinaamse stijl kipcurry

met ei, aardappelen en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, cherrytomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met aardappeltjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumtopping

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met aardappelpartjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met auberginetopping en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met aardappelpartjes en taugé
Steak met Thaise stijl salade en pinda's

Steak met Thaise stijl salade en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witlofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, aardappelen, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes