HelloFresh
Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met champignons en komkommer

QUICK & EASY
Lees meer

LET OP: Door beperkingen in de leveringen is de zoete Aziatische saus in sommige boxen vervangen door Thaise wokpasta.

Controleer voor je begint met koken ALTIJD de allergeneninformatie op de verpakking van de ingrediënten.

De bereidingswijze verandert hierdoor niet. Houd wel goed in de gaten of het geheel niet te droog wordt - voeg eventueel wat extra bouillon toe in stap 3.

Labels:Quick & easy
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaNoten
Voorbereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 1
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

250 g

Champignons

3 stuks

Bosui

1 stuks

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

200 g

Kipfilethaasje

½ stuks

Komkommer

70 g

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

400 g

Verse udonnoedels

(BevatGlutenbevattende granen)

10 g

Cashewstukjes

(BevatNoten)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

100 ml

Kippenbouillon

1 el

Ketjap

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2471 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten11.0 g
waarvan verzadigd1.6 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels5 g
Eiwitten37 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de kippenbouillon.Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.Snijd de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn.Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.

3

Voeg de bouillon, de Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip en groente (zie TIP). Laat het geheel nog 4 - 5 minuten, onafgedekt, zachtjes koken.Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels en komkommer toe. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de noedels, kip en groente over de borden.Garneer met de cashewstukjes.