Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

Double veggie - Udonnoedels met kip in zoete Aziatische saus

met extra groenten: sugarsnaps en taugé

Weet jij waarom de cashew technisch gezien geen noot is? (Het juiste antwoord is: omdat cashews niet binnenin een vrucht groeien, maar aan de buitenkant van de vrucht: de cashewappel.)

Allergenen :
Soja
Tarwe
Gluten
Cashewnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

¼ bosje(s)

Bosui

3 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Kipfilethaasjes

¼ stuk(s)

Komkommer

50 gram

Sugarsnaps

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

200 gram

Verse udonnoedels

(Bevat Gluten, Tarwe)

25 gram

Taugé

5 gram

Cashewstukjes

(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

50 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Zonnebloemolie

1 el

[Zoutarme] ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)520 kcal
Energie (kJ)2175 kJ
Vetten8.1 g
waarvan verzadigd1 g
Koolhydraten95.2 g
waarvan suikers29.2 g
Vezels6.4 g
Eiwitten16.4 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de kippenbouillon.
  • Snijd de champignons in kwarten. Snijd eventuele grote champignons in zessen.
  • Snijd het witte deel van de bosui in stukken van ongeveer 3 cm lang. Halveer ze eventueel in de lengte als ze erg dik zijn. Snijd het groene deel in dunne ringetjes en bewaar apart.
  • Rasp de gember. Pers de knoflook of snijd fijn.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

Kipfilethaasjes bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember, en kipfilethaasjes 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg het witte deel van de bosui en champignons toe en bak 5 - 6 minuten met het deksel op de pan.
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd vervolgens in halve maantjes van maximaal 1/2 cm dik.
Mengen
3
  • Voeg de sugarsnaps, de bouillon, de zoete Aziatische saus en de ketjap toe aan de kip met groenten (zie Tip).
  • Kook het geheel nog 4 - 5 minuten, zonder deksel, op laag vuur.
  • Voeg de laatste 2 minuten de udonnoedels, komkommer en taugé toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Spoel de noedels dan voor gebruik goed af in een vergiet en/of laat de ketjap achterwege. Die kun je altijd na het serveren nog naar smaak toevoegen.

Serveren
4
  • Coupez les aiguillettes de poulet en tranches.
  • Servez les nouilles, les légumes et le poulet sur les assiettes.
  • Garnissez des noix de cajou concassées et de la partie verte de l’oignon nouveau.