Aziatische-stijl stamppot met sticky vega runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische-stijl stamppot met sticky vega runderstukjes

Aziatische-stijl stamppot met sticky vega runderstukjes

met andijvie en wortel

Andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een Oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Labels:
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Tarwe
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

150 gram

Gesneden andijvie

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

80 gram

Vegetarische runderstukjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 stuk(s)

Bosui

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)738 kcal
Energie (kJ)3086 kJ
Vetten25.5 g
waarvan verzadigd8.5 g
Koolhydraten91.8 g
waarvan suikers32.7 g
Vezels11.6 g
Eiwitten29.2 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Hapjespan
Aardappelstamper

Instructies

Aardappelen koken
1
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een grote pan met deksel voor de aardappelen en wortel.
  • Schil de aardappelen en wortel of was ze grondig en snijd in stukken (zie Tip).
  • Kook de aardappelen en wortel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Kook water in een waterkoker. Voeg de andijvie toe aan een vergiet en giet het kokende water erover. Druk met een lepel het vocht uit de andijvie.

Tip: Je kunt om tijd te besparen de aardappel ook met schil koken en verwerken tot stamppot. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.

Voorbereiden
2
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de bosui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en het witte gedeelte van de bosui 1 minuut.
  • Voeg de vegetarische runderstukjes toe en bak 2 - 3 minuten .
  • Voeg de ketjap en zoete Aziatische saus toe (zie Tip). Schep goed om en bak nog 2 - 3 minuten.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de ketjap toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

Stamppot maken
3
  • Stamp met een aardappelstamper de aardappelen en wortel tot een grove puree.
  • Voeg de andijvie, de Koreaanse kruiden en 1/2 el roomboter per persoon toe en meng goed.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wortel zit boordevol vitamine A - goed voor de groei, de gezondheid van je huid, haar en nagels en een goede werking van je ogen en afweersysteem. Het zit bijvoorbeeld ook in boerenkool, spinazie en broccoli.

Serveren
4
  • Verdeel de stamppot over diepe borden.
  • Schep de vegetarische runderstukjes met saus eroverheen.
  • Garneer met het groene gedeelte van de bosui en de gefrituurde uitjes.