Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

Pikant Aziatisch kipgehakt in schuitjes van little gem

met pandanrijst en zoetzure komkommer

.

Labels:
Familie
Lactose-arm
Eet mij eerst
Allergenen :
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

150 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Ongezouten pinda's

2 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode peper

⅓ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Limoen

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Little gem

10 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

110 gram

Kipgehakt met Oosterse kruiden

Zelf toevoegen

2.5 tl

Bruine basterdsuiker

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)629 kcal
Energie (kJ)2630 kJ
Vetten20 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers4 g
Vezels3.1 g
Eiwitten34 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Dunschiller of kaasschaaf
Saladekom
Rasp
Kleine kom
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst. Voeg een flinke snuf zout toe aan het water en kook de rijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

Zoetzuur maken
2

Meng ondertussen in een saladekom de wittewijnazijn met de suiker. Snijd de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan het zoetzuur. Breng op smaak met zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed in de komkommer trekken.

Tip: Snijd de komkommer heel dun of gebruik een dunschiller of kaasschaaf. Zo trekt het zoetzuur goed in de komkommer.

Schuitjes maken
3

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de rode peper fijn. Hak de pinda's en de verse koriander grof. Haal de blaadjes van de little gem los en leg er steeds 2 tot 3 op elkaar, zodat je per persoon 3 slaschuitjes krijgt.

Tip: Wist je dat de zaadlijsten het heetste deel van een pepertje zijn? Houd je niet van pittig, verwijder ze dan voor het bakken.

Dressing maken
4

Meng in een kleine kom de bruine suiker met per persoon: 1 el limoensap, 1/2 tl limoenrasp en 2 tl vissaus.

Kipgehakt bakken
5

Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de rode peper 1 minuut op hoog vuur. Voeg het gekruide kipgehakt toe en bak het gehakt in 2 – 3 minuten los op middelhoog vuur. Meng de limoendressing door het gehakt en bak nog 2 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de pinda's toe en schep goed om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de rijst over de borden. Leg de little-gemschuitjes erop en vul ze met het kipgehakt. Schenk de achtergebleven saus uit de pan over de rijst. Serveer met de zoetzure komkommer en bestrooi met de koriander.