HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPittige Rode Curry Met Zoete Pompoen, Spinazie En Rijst
topBanner
Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst

Pittige rode curry met zoete pompoen, spinazie en rijst

Aziatisch comfort food

Lees meer

We hebben samen met onze leverancier een nieuwe rode currypasta ontwikkeld. Rode curry is een van de populairste gerechten uit de Thaise keuken. Onze variant is gemaakt van onder andere rode paprika, kokos, knoflook en gember. Je fruit de currypasta kort aan om de smaken intenser te maken.

Labels:Lekker snelPittigVeggie
Allergenen :Pinda'sNotenGlutenbevattende granenSojaMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

20 gram

Gezouten cashewnoten

(BevatPinda's, Noten)

170 gram

Zilvervliesrijst

100 gram

Rode currypasta

(BevatGlutenbevattende granen, Soja, Melk (inclusief lactose))

300 gram

Pompoenblokjes

150 ml

Kokosmelk

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

10 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden/ per gerecht
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
/ per gerecht
Energie (kJ)3188.208 kJ
Energie (kcal)762 kcal
Vetten26.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers0.0 g
Vezels8 g
Eiwitten16 g
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de cashewnoten, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

3

Kook de rijst in de pan met deksel, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en fruit de rode currypasta 1 minuut op laag vuur. Voeg vervolgens de pompoenblokjes en kokosmelk toe, dek de pan af en laat 8 - 10 minuten zachtjes koken. Scheur daarna de spinazie klein boven de pan en laat, eventueel in delen, slinken. Voeg eventueel een extra scheutje water of kokosmelk toe als je de saus wilt verdunnen. Breng op smaak met de sojasaus, peper en eventueel zout.

5

Hak ondertussen de cashewnoten grof.

6

Verdeel de rijst en pompoencurry over de borden. Bestrooi met de cashewnoten.