Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

met wortel en komkommer

.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Gluten
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Limoen

20 gram

Vietnamese saus

(Bevat Gluten, Soja)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

100 gram

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

75 gram

Wortel

½ stuk(s)

Komkommer

1.5 stuk(s)

Bosui

1 tl

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Rasp
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Snijd de limoen in partjes. Meng in een kleine kom de Vietnamese saus met de sojasaus en sesamolie. Knijp er naar smaak de partjes limoen boven uit en breng de dressing op smaak met peper en zout.

Parelcouscous koken
2

Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 6 - 8 minuten gaar.

Groenten snijden
3

Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Weeg de wortel af en rasp met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

Serveren
4

Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel en de dressing.Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kipfiletreepjes erop.Garneer met de bosui, gomasio en eventuele overige limoenpartjes.