HelloFresh
topBanner
Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

Parelcouscoussalade met kip en Aziatische dressing

met wortel en komkommer

QUICK & EASY
Lees meer

.

Labels:Balans
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingredienten
hoeveelheden
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

½ stuks

Limoen

40 g

Vietnamese saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

10 ml

Sesamolie

(BevatSesamzaad)

170 g

Parelcouscous

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Japans gemarineerde kipfiletreepjes

150 g

Wortel

1 stuks

Komkommer

3 stuks

Bosui

2 tl

Gomasio

(BevatSesamzaad)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ stuks

Kippenbouillonblokje

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)2632 kJ
Energie (kcal)629 kcal
Vetten20.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels7 g
Eiwitten34 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Hapjespan
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng per persoon 250 ml water aan de kook in een pan met deksel en verkruimel hier 1/4 bouillonblokje per persoon boven.Snijd de limoen in partjes.Meng in een kleine kom de Vietnamese saus met de sesamolie. Knijp er naar smaak de partjes limoen boven uit en breng de dressing op smaak met peper en zout.

2

Kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten gaar in de pan met deksel. Giet daarna af en spoel af met koud water.Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur.Bak de kipfiletreepjes in 6 - 8 minuten gaar.

3

Halveer ondertussen de komkommer en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne halve maantjes. Weeg de wortel af en rasp met een grove rasp. Snijd de bosui in dunne ringetjes.

4

Meng in een grote kom de parelcouscous met de komkommer, wortel en de dressing.Verdeel de parelcouscoussalade over de borden en schep de kipfiletreepjes erop.Garneer met de bosui, gomasio en eventuele overige limoenpartjes.