topBanner
Aziatische kip in roomsaus

Aziatische kip in roomsaus

met bloemkoolrijst en rode paprika

QUICK & EASY
Lees meer

Romige saus, malse kip en milde, kruidige smaken - dit recept heeft voor ieder wat wils en is daarmee perfect voor het hele gezin. Ook handig voor als je kinderen hebt die niet van bloemkool houden: de groente is in dit recept 'vermomd' als rijst. Een populair en koolhydraatarm alternatief voor rijst.

Labels:FamilyLekker snel
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

170 gram

Pandanrijst

1 stuk(s)

Sjalot

3 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

1 stuk(s)

Rode paprika

40 gram

Cashewstukjes

(BevatNoten)

5 gram

Verse bladpeterselie

200 gram

Kippendijreepjes

⅔ pak(ken)

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

200 gram

Bloemkoolrijst

1.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

125 ml

Kippenbouillon

1 tl

Wittewijnazijn

1.5 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4000 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten52.0 g
waarvan verzadigd20.6 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels6 g
Eiwitten34 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Zeef
Rasp
Hapjespan met deksel
Hapjespan
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel en kook de pandanrijst, afgedekt, 12 – 15 minuten. Giet daarna als het nodig is af en laat zonder deksel uitstomen in een zeef.

2

Snipper ondertussen de sjalot en rasp de gember, inclusief de schil, met een fijne rasp. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de rode paprika in blokjes. Hak de bladpeterselie grof.

3

Verhit de roomboter in een hapjespan met deksel op hoog vuur en fruit de sjalot, de gember en de rode peper 1 - 2 minuten. Voeg de kippendijreepjes, de cashewstukjes en de rode paprika toe en bak nog 2 minuten.

4

Schenk de kookroom en de bouillon in de pan met kip en breng aan de kook. Zet het vuur middelmatig en laat 3 - 4 minuten zachtjes koken, of tot de kip gaar is. Meng vervolgens de wittewijnazijn door de saus. Breng op smaak met peper en zout.

5

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een hapjespan op hoog vuur. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak nog 3 minuten. Voeg de gekookte pandanrijst, peper en zout toe en schep goed om. Bak nog 1 minuut.

6

Verdeel de rijst over kommen of diepe borden. Schep er de romige kip op en garneer met de bladpeterselie.