Skip to main content
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

FLAG: Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen :
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Aardappelen

0.51 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

160 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Wittewijnazijn

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

Voedingswaarden

Energie (kcal)554 kcal
Energie (kJ)2317 kJ
Vetten21.2 g
waarvan verzadigd6.7 g
Koolhydraten56.4 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels11.7 g
Eiwitten30.4 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur en fruit de sjalot met een snuf zout 3 minuten. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een halve minuut.

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de pan, schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven.

Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, en daarnaast niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de pan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe en verhit nog een halve minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Dubbele smashburger met kaas op brioche

Dubbele smashburger met kaas op brioche

met gebakken paddenstoelen, truffelmayonaise en smokey ketchup
Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

Brandt & Levie worst met zelfgemaakte jus

met peultjes en wortelpuree
Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

Zelfgemaakte vol-au-vent met bladerdeegkoekje

met ovenfriet en een frisse salade
Kogelbiefstuk met chimichurri

Kogelbiefstuk met chimichurri

met cerise aardappelen, champignons en een salade
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten
Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

Gemarineerde biefstuk met sjalottensaus

met ovengroenten, frietjes en truffelmayonaise
Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

Gemarineerde biefstuk met zelfgemaakte kruidenboter

met aardappelschijfjes en geroosterde groenten
Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

Mediterrane kipfilethaasjes uit de oven met zelfgemaakte tzatziki

met aardappelpartjes in citroendressing en gebakken groenten
Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Double Veggie - Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met jalapeño's, paprika en avocado als extra
Romige pasta pesto met kip

Romige pasta pesto met kip

met courgette en cherrytomaatjes
Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

Double veggie - Naanpizza met aubergine en mozzarella

met een extra grote salade met grana padano
Linguine met pesto en halloumi

Linguine met pesto en halloumi

met geroosterde cherrytomaten, pruimtomaat en rode ui
Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

Kabeljauwfilet met spinazie-basilicumpuree

en gebakken cherrytomaten
Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Double protein - Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Tiroler gröstl met boerenworst en spekjes

Oostenrijkse roerbak met aardappelen en een spiegelei
Rendang met kokosrijst

Rendang met kokosrijst

met zoetzure komkommer-wortelsalade
Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

Zoet-pittige pompoen met kippendijreepjes

met parelcouscous en frisse yoghurtsaus
Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

Pompoen linguine met krokant ontbijtspek

met room, grana padano en verse peterselie
Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

Gratin dauphinois met koolvis en spekjes

met courgette, prei en verse rozemarijn
Chorizo-aardappelstoof met spekjes

Chorizo-aardappelstoof met spekjes

met paprika, champignons en zure room

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Kapsalon met dubbele portie kipgyros

Met zelfgemaakte ovenfriet, sla en tomaatjes
Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

Geitenkaassalade deluxe met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde ui en gedroogde vijgen
Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

Double protein - Noedelsalade met dubbele portie garnalen

met mango en zelfgemaakte chilisaus
Luxe caesarsalade met kip

Luxe caesarsalade met kip

Met spek, ansjovis en croutons
Burrata-salade met krokant gebakken spek

Burrata-salade met krokant gebakken spek

met cherrytomaten, gekaramelliseerde rode ui en gedroogde vijgen
Pastei van kalfsstoof

Pastei van kalfsstoof

met sperziebonen, wortel en een frisse salade
Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Farfalle met kipfiletstukjes als extra

met kastanjechampignons, veldsla en pecorino
Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

Gekonfijte eendenpoot met rozijnen

met geglaceerde bospeen en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

Pastei van kalfsstoof met rode wijn en champignons

met sperziebonen, wortelen en sinaasappelsalade
Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

Dubbele portie wildzwijnburger met uienchutney

met zelfgemaakte frietjes en courgettesalade
Winterse kalfsstoof

Winterse kalfsstoof

Met witlofsalade en friet
Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

Pittige garnalen in kerrie-roomsaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

Herfstige pie van gemengd gehakt en uienchutney

met salade van sperziebonen en lollo biondo
Zwarte tagliatelle met grote garnalen

Zwarte tagliatelle met grote garnalen

met varkensworst in pittige tomatensaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokostopping
Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

Lasagne van gekonfijte eend in tomatensaus

met een rucolasalade
Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

Risotto met Brandt & Levie varkensworst als extra

met tomaat, vers basilicum en pecorino
Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

Italiaanse stijl tortellonisoep met spinazie

met Italiaanse kaas en basilicumcrème
Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

Singapore stijl noedels met garnalen en buikspek

geïnspireerd op Hokkien Mee, met gefrituurde uitjes en limoen
Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Lomo saltado stijl biefstukreepjes met frietjes

Peruaanse klassieker, met tomaat, peterselie en paprika
Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

Romige kipgehaktballetjes met orzo en broccoli

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!
Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

Sticky kalkoensaté met gesmoorde kokosboontjes

met rijst, rode peper en gele currykruiden
Romige groenelinzenstoof met pecorino

Romige groenelinzenstoof met pecorino

met boerenkool en knoflook-maanzaadbroodje
Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

Pesto mac & cheese met kaasblokjes en mozzarella

met verborgen groenten voor kinderen: broccoli
Kikkererwtencurry met zoete aardappel

Kikkererwtencurry met zoete aardappel

met rijst, abrikozenchutney en verse kruiden
Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

Goedgevulde couscousbowl met witte kaas

met zoete aardappel, citroen, amandelen en komkommer
Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

Entrecote met sinaasappelgeglaceerde wortels en amandelschaafsel

met zoete-aardappelpuree, uienjus en komkommersalade
Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

Keto-vriendelijke varkenshaassalade met witte kaas en komkommeryoghurt

met geroosterde aubergine, botersla en cashewstukjes
Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

Kaasschnitzel met knoflookkrieltjes

met romige komkommer-appelsalade en verse kruiden
Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

Vistaco's met avocado-kiwisalsa en zure room

met jalapeño, rodekool en verse kruiden
Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

Frisse krieltjessalade met tonijn en witte kaas

met kappertjes, sperziebonen en verse dille
Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

Kipfilethaasje in zoete sojasaus met pikante honingpinda's

met knoflookrijst, paksoi en wortel
Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

Vlaamse stijl saucijzenbroodjes

met zelfgemaakte appelmoes en rauwkost
Romige zoete-aardappeldahl met naan

Romige zoete-aardappeldahl met naan

met pompoenpittensalsa, limoen en spinazie
Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

Stir-fry met tempeh en pittige ketjapsaus

met aardappelpartjes en groenten
Kippendijreepjes in gele currysaus

Kippendijreepjes in gele currysaus

met bloemkoolrijst en paprika
Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

Plantaardige schnitzel met knoflook-gemberrijst

met zoetzure rauwkost, zoete Aziatische saus en gomasio