Skip to main content
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen
Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

Double protein - Aardappelsoep met dubbele portie garnalen

met kokosmelk, verse mais en tomaat

4.7
(62)

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

200 gram

Aardappelen

0.51 tl

Paprikapoeder

1 stuk(s)

Laurierblad

½ stuk(s)

Maiskolf

2 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

160 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

100 ml

Kokosmelk

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

½ el

[Plantaardige] roomboter

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

½ el

Olijfolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)681 kcal
Energie (kJ)2848 kJ
Vetten33.2 g
waarvan verzadigd21.6 g
Koolhydraten59.8 g
waarvan suikers15.3 g
Vezels11.7 g
Eiwitten31.8 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de sjalot. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de sjalot 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Aardappelen koken
2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel 1/2 bouillonblokje per persoon erboven (zie Tip). Kook de aardappelen in 12 – 15 minuten gaar.

Tip: Let jij op je zoutinname? Halveer dan de hoeveelheid van het bouillonblokje of gebruik natriumarme bouillon.

Snijden
3

Zet ondertussen de maiskolf rechtop op een snijplank en snijd de maiskorrels er voorzichtig af. Snijd de tomaat in grove stukken en snijd de bieslook fijn.

Garnalen bakken
4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

Tip: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten en niet alleen rijk zijn aan eiwitten, maar ook aan calcium?

Soep koken
5

Voeg de maiskorrels, de tomaat en de kokosmelk toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

Serveren
6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders