HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRomige Aardappelsoep Met Garnalen
topBanner
Romige aardappelsoep met garnalen

Romige aardappelsoep met garnalen

met mais, tomaat en kokosmelk

Lees meer

Deze romige soep is geïnspireerd op chowder, een stevige soep uit de Verenigde Staten. Wij geven de soep een eigen twist met garnalen en kokosmelk voor de romigheid.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:FamilieBalansExtra groente
Allergenen :SchaaldierenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 zakje(s)

Paprikapoeder

2 stuk(s)

Laurierblad

140 gram

Maïs in blik

4 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse bieslook

160 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren)

200 ml

Kokosmelk

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Groentebouillonblokje

1 el

Olijfolie

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2731 kJ
Energie (kcal)653 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers15.0 g
Vezels10 g
Eiwitten22 g
Zout6.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Soeppan met deksel
Vergiet
Koekenpan
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook. Snipper de rode ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes van 1 – 1 1/2 cm. Verhit de roomboter in een soeppan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de rode ui 3 minuten met een snuf zout. Voeg het paprikapoeder en het laurierblad toe en bak nog een 1 minuut.

2

Voeg de aardappelen toe aan de soeppan. Schenk het kokende water erbij en verkruimel per persoon 1/2 bouillonblokje erboven. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar.

3

Snijd de tomaat in grove stukken en snijd of knip de bieslook fijn. Giet de mais af en laat uitlekken in een vergiet.

4

Dep de garnalen droog met keukenpapier. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur en bak de garnalen in 2 minuten rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Breng op smaak met peper en zout, haal uit de pan en bewaar apart.

5

Voeg de mais, de tomaat, de kokosmelk en vissaus toe aan de soeppan met aardappel en kook 2 minuten mee. Voeg de garnalen inclusief het bakvet uit de koekenpan toe. Verhit nog 1 minuut. Meng vervolgens de wittewijnazijn en de helft van de bieslook door de soep.

6

Verdeel de soep over de borden en garneer met de overige bieslook.