Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Zoete aardappel
250 gram
Kruimige aardappelen
1 stuk(s)
Courgette
2 tl
Gemalen komijnzaad
2 tl
Paprikapoeder
5 gram
Verse koriander
100 gram
Witte kaas
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Cashewstukjes
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)2 stuk(s)
Bruine ciabatta
(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Soja)700 ml
Groentebouillon
2 el
Olijfolie
2 tl
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.