Zoete-aardappelsoep met witte kaas en cashewtopping
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete-aardappelsoep met witte kaas en cashewtopping

Zoete-aardappelsoep met witte kaas en cashewtopping

met courgette, komijn en een ciabatta

Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met als hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Zoete aardappel

125 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Courgette

⅓ zakje(s)

Gemalen komijnzaad

0.99 tl

Paprikapoeder

2.5 gram

Verse koriander

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Bruin tarwebroodje

10 gram

Cashewstukjes

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

350 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)793 kcal
Energie (kJ)3318 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten95 g
waarvan suikers22 g
Vezels11.2 g
Eiwitten27 g
Zout6 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de zoete aardappel af. Schil de zoete aardappel en de gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de courgette in blokjes van 1/2 cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan 1/2 bouillonblokje per persoon voor 350 ml water en de helft van de feta. Overgebleven feta is heerlijk in een salade de volgende dag.

Soep koken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel en fruit de knoflook en de ui 1 minuut op middelhoog vuur. Voeg halverwege de gemalen komijn en het paprikapoeder toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.

Garnering snijden
3

Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes. Bak de bruine ciabatta 6 - 8 minuten in de oven.

Courgette bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak de blokjes courgette 6 - 8 minuten op middelhoog vuur, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Soep pureren
5

Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de soep over diepe borden en garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken courgette en de koriander. Serveer met de ciabatta.

Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Voornamelijk door de aardappelen en groenten.