HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconZuid Amerikaanse Visstoof
topBanner
Zuid-Amerikaanse visstoof

Zuid-Amerikaanse visstoof

met jalapeño, kokosmelk en rijst

Lees meer

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Melk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Wortel

30 gram

Gesneden jalapeño's

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

250 ml

Kokosmelk

1 blik(ken)

Cherrytomaten in blik

150 gram

Witte langgraanrijst

5 gram

Verse koriander

2 stuk(s)

Koolvisfilet zonder huid

(BevatVis)

15 gram

Knoflookpuree

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅔ stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3242 kJ
Energie (kcal)775 kcal
Vetten33.0 g
waarvan verzadigd25.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels8 g
Eiwitten31 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snipper de ui. Snijd de wortel in blokjes. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de knoflookpuree, ui, jalapeño's en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 2 minuten. Voeg de wortel, de kokosmelk en de cherrytomaten in blik toe. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

3

Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af. Snijd de koriander fijn. Dep de koolvis droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm. Voeg, vlak voor serveren, de koolvis toe aan de pan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Schep de Zuid-Amerikaanse visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.