
Braziliaanse visstoof met kabeljauw en rijst
geïnspireerd op moqueca
Wist je dat onze kabeljauw in de koude wateren rond IJsland gevangen wordt en behoort tot de magere vissoorten? Deze filet is laag in vet en hoog in eiwit!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Wortel
½ zakje(s)
Mexicaanse kruiden
125 ml
Kokosmelk
½ pak(ken)
Tomatenblokjes
75 gram
Witte langgraanrijst
2.5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
Zelf toevoegen
⅓ stuk(s)
[Zoutarm] visbouillonblokje
½ el
[Plantaardige] roomboter
naar smaak
Peper en zout
Benodigdheden
Instructies

- Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
- Snijd de wortel in blokjes.
- Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur.
- Fruit de knoflook, ui en 1 1/2 tl Mexicaanse kruiden (let op: pittig! Gebruik naar smaak) per persoon 2 minuten.
- Voeg de wortel, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe (zie Tip).
- Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.
Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

- Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af.
- Snijd de koriander fijn (zie Tip 1).
- Dep de kabeljauw droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 3 cm.
- Voeg, vlak voor serveren, wanneer de stoof zachtjes kookt, de kabeljauw toe aan de hapjespan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout (zie Tip 2).
Tip 1: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg, maar snijd ze extra fijn mee.
Tip 2: Houd je van pittig en heb je sambal in huis? Voeg dit dan naar smaak aan de stoof toe.

- Verdeel de rijst over diepe borden of kommen.
- Schep de visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.
Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!