HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconFilipijnse Groene Linzencurry Met Kokosmelk
topBanner
Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

Filipijnse groene linzencurry met kokosmelk

met naan, spinazie en broccoli

Lees meer

Dit gerecht is geinspireerd op het traditioneel Filipijnse gerecht Monggo. Vandaag bereid je er een variant op met kokosmelk, groene linzen en een naanbrood om in de curry te dippen.

Labels:VeggieNieuwInspiratie
Allergenen :Melk (inclusief lactose)GlutenTarweEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

120 gram

Groene linzen

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

2 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Groene peper

200 gram

Broccoli

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

250 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Groene currykruiden

1 stuk(s)

Naanbrood

(BevatMelk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

40 gram

Labne

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

300 ml

Groentebouillon

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)775 kcal
Energie (kJ)3242 kJ
Vetten37.32 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten79.94 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels17.46 g
Eiwitten29.2 g
Zout2.7 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden (zie Tip). Bereid de bouillon. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de groene peper (s) en snijd hem fijn. Rasp de gember op een fijne rasp.

Tip: Is jouw oven snel opgewarmd? Zet hem dan pas op bij stap 3. Let op: de groene peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder groene peper of houd apart.

2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, groene peper en gember 1 - 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak 1 minuut aan. Voeg de linzen en de bouillon toe, verlaag het vuur en kook afgedekt 15 - 20 minuten. Roer af en toe door, voeg eventueel meer water toe als de linzen droog koken.

3

Voeg de kokosmelk toe aan de pan en laat afgedekt 8 - 10 minuten zachtjes door koken tot het geheel is ingedikt. Roer af en toe door. Hak ondertussen de koriander grof. Snijd de limoen in partjes.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

4

Voeg de broccoli toe aan de pan en kook 5 - 8 minuten mee. Bak ondertussen de naan 3 - 5 minuten in de oven.

5

Voeg als laaste de spinazie toe aan de pan en kook deze 2 minuten mee. Breng de linzenstoof op smaak met peper en zout. Meng in een kleine kom de koriander met de labne en pers limoenpartjes uit naar smaak boven de kleine kom.

6

Verdeel de linzenstoof over de borden. Garneer met de labnedressing. Serveer met naan en de overige limoenpartjes.