Skip to main content
Mafaldine met garnalen en roomsaus
Mafaldine met garnalen en roomsaus

Mafaldine met garnalen en roomsaus

met prei, tomaat en verse dille

Speciaal ingrediënt in je box! Mafaldine is een pasta van koninklijke Napolitaanse oorsprong. Het wordt ook wel Reginette genoemd, wat verwijst naar regina ofwel 'koningin' in het Italiaans.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Prei

5 gram

Verse dille

(Kan bevatten: Selderij)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Mafaldine

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Ei, Soja)

¼ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

25 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2668 kJ
Energie (kcal)638 kcal
Vetten20.1 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten84.3 g
waarvan suikers14.1 g
Vezels8.2 g
Eiwitten27.6 g
Zout0.9 g
Potassium338.9 mg
Calcium27.8 mg
Iron0.5 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim gezouten water aan de kook in een pan voor de pasta. Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes en snijd de prei in halve ringen.
  • Pluk de dilleblaadjes van de takjes.
Garnalen bakken
2
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en ui 1 minuut. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 - 3 minuten.
  • Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon (zie Tip).

Tip: Heb je witte wijn in huis? Vervang de wittewijnazijn dan door witte wijn voor meer smaak!

Saus koken
3
  • Kook de pasta 7 - 9 minuten, giet af en bewaar apart.
  • Voeg de bouillon toe aan de pan met garnalen samen met de tomaten, prei, kookroom, Italiaanse kruiden en de helft van de dille.
  • Laat de saus zachtjes koken tot de pasta klaar is. Breng op smaak met peper en zout.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Voeg de pasta toe aan de pan met garnalen en saus. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de pasta over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders