Skip to main content
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers
Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

Zelfgemaakte bruschetta-cheeseburgers

met balsamico-aardappeltjes en komkommersalade

Receptontwikkelaar Chiara: "Deze hamburger is geïnspireerd op bruschetta, een traditioneel Italiaans hapje. Je smeert de hamburgerbollen in met knoflook en belegt de zelfgemaakte Italiaanse-stijl hamburger met tomaat, basilicum en olijfolie."

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Gluten
Sesamzaad
Soja

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Rundergehakt met Italiaanse kruiden

(Kan bevatten: Selderij, Soja, Gluten, Ei, Mosterd)

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Tarwe, Gluten, Sesamzaad, Soja Kan bevatten: Gluten, Noten)

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] mayonaise

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

¼ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4001 kJ
Energie (kcal)956 kcal
Vetten53.8 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers13.5 g
Vezels12.6 g
Eiwitten36.1 g
Zout2.8 g
Trans Fat0.5 g
Potassium223 mg
Calcium18 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kom
Saladekom
Koekenpan met deksel

Instructies

Aardappelen koken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de ui. Pel de knoflook, houd de helft apart en pers de overige knoflook of snijd fijn. Schil de aardappelen of was grondig en snijd in plakken van 1/2 cm dik. Zet de aardappelen ruim onder water in een pan en kook, afgedekt, 6 - 7 minuten. Giet af en laat uitstomen.

Aardappelen bakken
2

Verhit de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelen in 7 minuten goudbruin. Voeg de fijngesneden knoflook toe, samen met de helft van de ui en de helft van de zwarte balsamicoazijn. Bak 3 minuten verder en breng op smaak met peper en zout.

Bruschettatopping maken
3

Snijd de tomaat in blokjes, snijd het basilicum in reepjes en voeg beide toe aan een kom. Voeg de extra vierge olijfolie en de overige zwarte balsamicoazijn toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij.

Burger maken
4

Snijd de komkommer in dunne reepjes. Meng in een saladekom de komkommerreepjes, de mosterd, de witte balsamicoazijn en de helft van de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij. Meng in een kom het gehakt met de overige ui. Vorm een burger van het gehaktmengsel.

Burger bakken
5

Snijd het broodje open en rooster het 4 - 5 minuten in de oven. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burger 2 - 3 minuten per kant en beleg met de geraspte kaas. Zet het vuur lager en dek de pan af, zodat de kaas kan smelten.

Serveren
6

Wrijf de achtergehouden knoflook over de binnenkant van het broodje. Bestrijk met de overige mayonaise en beleg met de burger en de bruschettatopping. Serveer de burger met de komkommersalade en aardappelschijfjes.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C en E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders