Skip to main content
Dahl met kokos en paneer
Dahl met kokos en paneer

Dahl met kokos en paneer

met linzen, groenten en naan

4.5
(244)

Je serveert dit gerecht met gekruid naanbrood. Samen met de smaakvolle dahl vormt dit de perfecte combinatie!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Wortel

½ zakje(s)

Kerriepoeder

(Bevat: Selderij, Mosterd)

½

Tomatenpuree

90 ml

Kokosmelk

25 gram

Rode splitlinzen

(Kan bevatten: Gluten)

100 gram

Spinazie

65 gram

Paneer

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Naan met kruiden

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse koriander

¼ stuk(s)

Limoen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

150 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

Voedingswaarden

Energie (kcal)831 kcal
Energie (kJ)3475 kJ
Vetten47 g
waarvan verzadigd26 g
Koolhydraten62 g
waarvan suikers17 g
Vezels13.9 g
Eiwitten3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Grote hapjespan met deksel
Koekenpan
Keukenpapier
Grote kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snipper de ui en rasp de gember (eventueel met schil) fijn. Snijd de wortel in blokjes van ongeveer 1 cm.

Tip: Zorg dat je de peen echt goed klein snijdt, anders wordt deze niet gaar.

Saus bereiden
2

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de ui, gember en de wortel 2 - 3 minuten. Voeg het kerriepoeder en de tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog 2 minuten. Roer de kokosmelk los of schud het pakje flink zodat eventuele klontjes oplossen. Voeg de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en breng aan de kook.

Linzen toevoegen
3

Voeg de rode splitlinzen toe, breng op smaak met peper en zout en kook de dahl, afgedekt, 18 – 20 minuten, of tot de linzen gaar zijn. Roer halverwege door en voeg de spinazie toe. Voeg eventueel wat water toe als de dahl te droog wordt.

Tip: Linzen bevatten van alle peulvruchten de grootste hoeveelheid ijzer. Daarnaast zijn ze, net als spinazie, rijk aan vezels en kalium. Kalium helpt bij behoud van een gezonde bloeddruk.

Paneer bakken
4

Dep ondertussen de paneer droog met keukenpapier en snijd in stukjes van ongeveer 2 cm. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paneer in 4 - 6 minuten lichtbruin. Breng op smaak met peper en zout. Leg op een bord met keukenpapier.

Tip: Als je de paneer te lang bakt wordt hij droog.

Naan snijden
5

Bak de naan 2 - 3 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd daarna de naan in punten. Hak de koriander fijn en pers de limoen uit. Meng in een grote kom de koriander met het limoensap en roer de paneer erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Voeg de paneer met dressing vlak voor serveren toe aan de dahl en verwarm kort zodat de paneer wat zachter en warm wordt. Verdeel de dahl over kommen en serveer met de naanpunten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders