Skip to main content
Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

Plantaardige vissticks met aardappelen en groenten

en voor ouders: zelfgemaakte tartaarsaus en citroenpartjes

Dragon over? Snijd de dragon fijn, meng samen met wat zout door roomboter op kamertemperatuur, et voilà - zelfgemaakte dragonboter!

Labels:
Familie
Bron van vezels
Plantaardig
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Selderij

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

3 stuk(s)

Plantaardige vissticks

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Gerst, Haver)

1 stuk(s)

Wortel

150 gram

Broccoli

7.5 gram

Kappertjes

½ stuk(s)

Citroen

½ zakje(s)

Aardappelkruidenmix

2.5 gram

Verse dragon

2.5 gram

Verse bieslook

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat: Sesamzaad, Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

½ tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3290 kJ
Energie (kcal)786 kcal
Vetten41.3 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten80.5 g
waarvan suikers13.6 g
Vezels22.4 g
Eiwitten18.6 g
Zout2.3 g
Potassium651.5 mg
Calcium97.4 mg
Iron1 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de aardappelen en snijd in blokjes.
  • Voeg toe aan een hapjespan en zet onder een laagje water. Dek de pan af en kook 11 - 13 minuten, giet af en voeg de aardappelblokjes terug toe aan de pan.
  • Besprenkel met zonnebloemolie en de aardappelkruidenmix. Bak 3 - 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Groenten koken
2
  • Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan.
  • Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in blokjes. Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Kook de broccoli en wortel 5 - 7 minuten, giet af. Breng op smaak met peper en zout, bewaar apart.
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
Plantaardige vissticks bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de plantaardige vissticks 4 - 6 minuten tot ze rondom bruin zijn.
  • Hak de kappertjes grof. Snijd de citroen in 6 partjes.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met de suiker, de kappertjes, de verse kruiden en het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
4
  • Serveer de aardappelblokjes, groenten en plantaardige vissticks op borden.
  • Voor de kinderen: serveer met wat mayonaise naar smaak.
  • Voor de ouders: serveer met de tartaarsaus en overige citroenpartjes. Garneer de groenten met de gomasio-tuinkruidenmix.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders