HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconSpinaziestamppot Met Champignonjus
topBanner
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum

Lees meer

Wat denk jij - bevat 200 gram spinazie meer of minder calcium dan 1 glas melk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen :NotenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

340 gram

Champignons

2 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Hazelnoten

(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)

450 gram

Aardappelblokjes

75 gram

Gesneden ui

150 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

20 gram

Vers basilicum

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

4.5 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1.5 el

Mosterd

1 el

Ketjap

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3098 kJ
Energie (kcal)740 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd22.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels10 g
Eiwitten16 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg per persoon: 2 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 el ketjap en 1/4 bouillonblokje toe aan de champignons. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof.Kook de aardappelblokjes in 5 minuten gaar. Giet af en laat met deksel uitstomen.Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.Scheur de spinazie grof boven de pan. Bak 1 minuut of tot alles geslonken is. Stamp de aardappelen samen met de zure room en per persoon: 1/4 el mosterd en 1/4 el roomboter.Voeg de geslonken spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.

4

Snijd het basilicum in reepjes. Bewaar een klein deel voor de garnering en meng de rest door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden.Serveer de champignonjus over de stamppot. Garneer met de hazelnoten en het overige basilicum.