Wat denk jij - bevat 200 gram spinazie meer of minder calcium dan 1 glas melk? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
340 gram
Champignons
2 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Hazelnoten
(BevatNotenKan bevattenPinda's, Sesam)450 gram
Aardappelblokjes
75 gram
Gesneden ui
150 gram
Spinazie
(Kan bevattenSelderij)50 gram
Biologische zure room
(BevatMelk (inclusief lactose))20 gram
Vers basilicum
2 el
Olijfolie
4.5 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))1.5 el
Mosterd
1 el
Ketjap
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen.Snijd de champignons in plakjes. Verhit 1/2 el olijfolie in een koekenpan en bak de champignons 3 - 4 minuten op hoog vuur. Voeg per persoon: 2 el roomboter, 1/2 el mosterd, 1/2 el ketjap en 1/4 bouillonblokje toe aan de champignons. Roer goed door en blus af met 60 ml water per persoon. Zet het vuur laag en laat de jus inkoken.
Pers of snijd de knoflook fijn. Hak de hazelnoten grof.Kook de aardappelblokjes in 5 minuten gaar. Giet af en laat met deksel uitstomen.Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Rooster de hazelnoten goudbruin. Haal ze uit de pan en bewaar apart.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in dezelfde koekenpan. Bak de ui en knoflook 1 - 2 minuten op middelhoog vuur.Scheur de spinazie grof boven de pan. Bak 1 minuut of tot alles geslonken is. Stamp de aardappelen samen met de zure room en per persoon: 1/4 el mosterd en 1/4 el roomboter.Voeg de geslonken spinazie toe en breng op smaak met peper en zout. Houd warm op laag vuur.
Snijd het basilicum in reepjes. Bewaar een klein deel voor de garnering en meng de rest door de stamppot. Verdeel de stamppot over de borden.Serveer de champignonjus over de stamppot. Garneer met de hazelnoten en het overige basilicum.