Skip to main content
Tortelloni met blauwe-kaasroomsaus
Tortelloni met blauwe-kaasroomsaus

Tortelloni met blauwe-kaasroomsaus

met prei en courgette

Hun namen lijken zo op elkaar dat je ze gemakkelijk door elkaar haalt - maar tortelloni en tortellini zijn niet hetzelfde! Het verschil zit hem in de grootte: tortelloni zijn groter dan de fijnere tortellini.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Kookroom

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Prei

150 gram

Paddenstoelentortelloni

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

20 gram

[Plantaardige] roomboter

20 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4016 kJ
Energie (kcal)960 kcal
Vetten54.5 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten86.1 g
waarvan suikers17.1 g
Vezels10.7 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.2 g
Potassium316.3 mg
Calcium49.5 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Hapjespan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Bakken
1

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten. 

Roux maken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde droog. Voeg ⅓ van de bouillon toe en roer met de garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon, roer tot de saus glad is, breng aan de kook en laat nog 1 - 2 minuten indikken (zie Tip). Breng op smaak met peper.

Tip: Bij het maken van de roux is het belangrijk dat je goed op de verhouding van bloem en roomboter let. Meet het eventueel zelf af met maatlepels (of een weegschaal): 1 el roomboter = 15 gram en 1 el bloem = 20 gram.

Mengen
3

Voeg de kookroom, Italiaanse kruiden en de helft van de blauwekaasblokjes toe aan de steelpan en kook het geheel nog 2 - 3 minuten. Meng de roomsaus door de groenten. 

4

Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hier de tortelloni over en bedek de tortelloni met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes. Verkruimel de overige blauwekaasblokjes erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders