HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHeekfilet Uit De Oven Met Mosterd Sojasaus
topBanner
Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

Heekfilet uit de oven met mosterd-sojasaus

met spinazie-aardappelpuree en geroosterde cherrytomaten

Lees meer

Cherrytomaten mogen dan klein zijn, maar ze hebben wel een hoger vitaminegehalte dan de gewone tomaat - zoals het antioxidant bétacaroteen dat het lichaam beschermt tegen weefselschade en veroudering.

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën

Labels:Balans
Allergenen :Glutenbevattende granenSojaVisMelk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Kruimige aardappelen

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Rode cherrytomaten

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Heekfilet met huid

(BevatVis)

200 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevattenSelderij)

2 mespuntje(s)

Nootmuskaat

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

(BevatMelk)

scheutje

Melk

(BevatMelk)

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2489 kJ
Energie (kcal)595 kcal
Vetten28.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels7 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Ovenschaal
Keukenpapier
Bakpapier
Koekenpan
Rasp
Aardappelstamper
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Snipper de kleine rode ui en pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de cherrytomaten.

2

Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen. Meng ondertussen in een kleine kom de sojasaus met de mosterd, de olijfolie en de rode ui. Breng op smaak met peper.

3

Voeg de cherrytomaten toe aan een ovenschaal met bakpapier en meng met 1/3 van de mosterd–sojasaus. Dep de heekfilet droog met keukenpapier en leg op de tomaten. Besmeer de heekfilet met de rest van de mosterd–sojasaus en bak het geheel 15 – 18 minuten in de oven.

4

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de knoflook 1 minuut. Snijd ondertussen 3/4 van de spinazie fijn. Voeg de fijngesneden spinazie toe aan de pan, schep om en laat, afgedekt, in 4 – 6 minuten slinken. Breng op smaak met peper en zout. Hak ondertussen de krulpeterselie grof.

5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk of kookvocht toe om het geheel smeuïg te maken. Voeg de geslonken spinazie toe en rasp een mespuntje nootmuskaat per persoon boven de puree. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de overige spinazie over de borden en schep de spinazie-aardappelpuree eroverheen. Leg de heekfilet en cherrytomaten erop. Garneer met de krulpeterselie. Schenk naar smaak de jus uit de ovenschaal over de puree.