Skip to main content
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes
Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

Kipschnitzel met zelfgemaakte frietjes

met zuurkoolsalade, cranberrychutney en peterselie

Wist je dat zuurkool eigenlijk een superfood is? Boordevol probiotica en vitamine C, helpt het je immuunsysteem te versterken.

Allergenen:
Tarwe
Gerst
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
oventijd45 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

100 gram

Zuurkool

40 gram

Cranberrychutney

1 stuk(s)

Oranjehoen krokante kipschnitzel

(Bevat: Tarwe, Gerst, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

[Plantaardige] roomboter

½ tl

Suiker

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4081 kJ
Energie (kcal)975 kcal
Vetten44.5 g
waarvan verzadigd12.4 g
Koolhydraten112 g
waarvan suikers21.2 g
Vezels17.2 g
Eiwitten26.2 g
Zout3.5 g
Potassium1367.8 mg
Calcium51 mg
Iron1.5 mg

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Zeef
Lepel
Rasp
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Ovenfrietjes maken
1
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van maximaal 1 cm dik. 
  • Meng de frieten in een kom met de olijfolie, peper en zout (zie Tip).
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Tip: Om afwas te besparen kun je de frieten ook direct op de bakplaat met bakpapier mengen met de olijfolie, peper en zout.

Snijden
2
  • Snijd de appel in kleine blokjes. Rasp de wortel met een grove rasp. Snijd de ui in fijne halve ringen.
  • Hak de peterselie fijn. Snijd de citroen in partjes.
  • Weeg de zuurkool af en spoel de zuurkool af onder koud water in een vergiet.
  • Druk het vocht eruit met een lepel en voeg de zuurkool toe aan een saladekom.
Zuurkoolsalade maken
3
  • Voeg vervolgens de geraspte wortel, ui, appel, suiker, mayonaise en de helft van de peterselie toe aan de saladekom. 
  • Breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar.
  • Bewaar in de koelkast tot gebruik.
Serveren
4
  • Verhit 10 minuten voordat de ovenfrietjes klaar zijn de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Voeg, wanneer de roomboter goed heet is, de schnitzel toe aan de pan. Bak 3 minuten per kant, of tot hij goudbruin is.
  • Verdeel de ovenfrietjes over de borden, leg de schnitzel erbij en schep de zuurkoolsalade ernaast.
  • Serveer de cranberrychutney en citroenpartjes ernaast. Garneer met de overige peterselie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders