Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
180 gram
Penne
(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)1 stuk(s)
Courgette
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Citroen
1 stuk(s)
Rode ui
125 gram
Rode cherrytomaten
200 ml
Kookroom
(BevatMelk (inclusief lactose))½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Verse munt
(Kan bevattenSelderij)200 stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
(BevatVis)1 el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
2 el
Roomboter
(BevatMelk (inclusief lactose))naar smaak
Peper en zout
½ stuk(s)
Visbouillonblokje
(BevatVis)Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.
Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.