HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Kabeljauw Met Pasta In Roomsaus
topBanner
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus

met courgette, citroen en munt

Supersnel
Lees meer

Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.

Labels:Lekker snel
Allergenen :Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Penne

(BevatGlutenbevattende granenKan bevattenEi, Soja, Lupine, Mosterd)

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Rode ui

125 gram

Rode cherrytomaten

200 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse munt

(Kan bevattenSelderij)

200 stuk(s)

Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade

(BevatVis)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

2 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

½ stuk(s)

Visbouillonblokje

(BevatVis)
Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3987 kJ
Energie (kcal)953 kcal
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd23.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers19.0 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Hapjespan
Pan met deksel
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.

2

Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.

3

Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.

4

Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.