
Gemarineerde kabeljauw met pasta in roomsaus
met courgette, citroen en munt
Dit gerecht zet je in recordtempo op tafel - de kabeljauwfilet is panklaar en hebben we al voor je gemarineerd in citroen en rozemarijn.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
Ingredienten
90 gram
Penne
½ stuk(s)
Courgette
2 stuk(s)
Knoflookteen
¼ stuk(s)
Citroen
½ stuk(s)
Ui
65 gram
Rode cherrytomaten
100 ml
Kookroom
(Bevat Melk (inclusief lactose))
¼ zakje(s)
Italiaanse kruiden
2.5 gram
Verse munt
1 stuk(s)
Kabeljauw in citroen-rozemarijnmarinade
Zelf toevoegen
½ tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
¼ stuk(s)
[Zoutarm] visbouillonblokje
1 el
[Plantaardige] roomboter
½ el
Olijfolie
Benodigdheden
Instructies

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de penne. Kook de penne 10 - 12 minuten. Rasp ondertussen de hele courgette met een grove rasp tot sliertjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de citroen in 4 parten. Snijd de rode ui in halve ringen en halveer de cherrytomaten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan en bak de knoflook, rode ui en cherrytomaten 1 - 2 minuten.
Tip: Om tijd te besparen kun je ook water koken in een waterkoker. Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Kook dan alle penne, maar gebruik 2/3 penne in dit gerecht. De overige penne is lekker in een koude pastasalade de volgende dag.

Voeg de kookroom en per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn en 1/4 zakje Italiaanse kruiden toe. Laat 3 minuten pruttelen op laag vuur en verkuimel 1/4 visbouillonblokje per persoon erboven. Breng op smaak met peper en zout. Meng de geraspte courgette door de roomsaus. Snijd de muntblaadjes fijn.

Verhit in een koekenpan 1 el boter per persoon op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kabeljauw 2 - 3 minuten per kant. Blus de kabeljauw af met het sap van één partje citroen per persoon en voeg de helft van de munt toe.
Tip: De kabeljauw in dit gerecht is rijk aan jodium – een belangrijk mineraal voor de schildklier, stofwisseling en groei van kinderen.

Meng de pasta door de courgette-roomsaus en verdeel over de borden. Leg de kabeljauw inclusief botersaus erbovenop en garneer met de overige munt.