Skip to main content
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado
Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

Zoete aardappel met tonijnsalade en avocado

met wortel-linzensalade, Turks broodje en verse kruiden

Wist je dat je avocado sneller rijpt als je hem naast een banaan in de fruitschaal legt? Wil je dat het nóg sneller gaat? Verpak ze dan samen in een papieren zak. 

Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Sesamzaad

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 blik(ken)

Tonijn in water

(Bevat: Vis)

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

½ pak(ken)

Linzen

(Kan bevatten: Gluten)

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Appel

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Macadamianoten, Amandelnoten, Paranoten, Hazelnoten, Walnoten, Pistachenoten, Cashewnoten, Pecannoten)

½ stuk(s)

Mini Turks brood

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Melk (inclusief lactose), Ei, Soja)

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3402 kJ
Energie (kcal)813 kcal
Vetten32 g
waarvan verzadigd5.2 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers26.5 g
Vezels18.3 g
Eiwitten34.1 g
Cholesterol0.6 mg
Zout2.3 g
Potassium1187.1 mg
Calcium91.1 mg
Iron2.6 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Zeef
Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller of kaasschaaf

Instructies

Zoete aardappel bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verhit een hapjespan zonder olie op hoog vuur. Rooster beide soorten pitten tot ze lichtbruin kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de zoete aardappel 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in blokjes.
Mengen
2
  • Snipper de ui fijn (zie Tip).
  • Laat de tonijn uitlekken.
  • Meng in een kom de tonijn met wat mayonaise naar smaak. Voeg de helft van de ui en de helft van de appel toe. Breng op smaak met peper en zout.
  • Leg het broodje op een bakplaat met bakpapier en bak 6 minuten in de oven.

Tip: Houd je niet van rauwe ui? Voeg deze dan toe aan de zoete aardappel.

Linzensalade maken
3
  • Snijd de citroen in 4 partjes en snijd de verse kruiden grof. Laat de linzen uitlekken.
  • Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de wortel in dunne linten te snijden.
  • Meng in een kom de extra vierge olijfolie met het sap van 1 citroenpartje per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de linzen, de wortel, de helft van de verse kruiden en de overige ui en appel toe. Schep goed om.
Serveren
4
  • Halveer de avocado en verwijder de pit en schil. Snijd het vruchtvlees in plakken.
  • Serveer de zoete aardappel op diepe borden. Leg alle toppings erbovenop.
  • Besprenkel met de yoghurt, garneer met de geroosterde pitten en de overige verse kruiden. Serveer de eventuele overige citroenpartjes ernaast.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders