HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPenne In Romige Pompoensaus Met Spekreepjes
topBanner
Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

Penne in romige pompoensaus met spekreepjes

met spinazie en salie

Lees meer

Vandaag bereid je een pasta met romige pompoensaus en knapperige spekjes. Dit gerecht zal gegarandeerd in de smaak vallen op een koude winteravond!

Labels:FamilieExtra groenteNieuwFamilie
Allergenen :GlutenTarweMelk (inclusief lactose)Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingredienten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingredientenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

180 gram

Volkoren penne

(BevatGluten, TarweKan bevattenLupine, Eieren, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Flespompoen

100 gram

Spinazie

(Kan bevattenSelderij)

50 gram

Roomkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

100 gram

Spekreepjes

20 gram

Grana padano-vlokken

(BevatMelk (inclusief lactose), Eieren)

10 gram

Verse salie

(Kan bevattenSelderij)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Kippenbouillonblokje

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kcal)742 kcal
Energie (kJ)3106 kJ
Vetten27.54 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten88.73 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels11.74 g
Eiwitten30.56 g
Zout3.2 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Was of schil de flespompoen en snijd in grove stukken. Zet de pompoen onder water in een pan met deksel en kook, afgedekt, in 15 - 20 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Breng water aan de kook in een ruime pan met deksel voor de penne en kook de penne, afgedekt, 9 - 11 minuten. Bewaar 100 ml kookvocht per persoon, giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snipper de rode ui. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de salie fijn. 

4

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten bruin en krokant. Haal de spekreepjes uit de pan en bewaar apart tot serveren. Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en bak de rode ui 2 - 3 minuten in het bakvet van de spekreepjes. Voeg de knoflook en salie toe en bak 1 minuut (zie Tip).

Weetje: Salie heeft een sterke smaak en kan snel gaan overheersen. Houd je daar niet zo van? Gebruik dan de helft van de salie en voeg eventueel later meer toe.

5

Voeg de roomkaas en per persoon: 1/2 el roomboter, 1/4 bouillonblokje en 100 ml kookvocht toe aan de pompoen. Pureer met een staafmixer en breng flink op smaak met peper en zout. Schep de pompoenpuree in de koekenpan bij de salie en ui. Voeg de spinazie toe, breng de saus aan de kook en blijf roeren tot de spinazie geslonken is (zie Tip).

Tip: Voeg eventueel extra water of kookvocht toe als de saus te dik wordt.

6

Voeg de penne toe aan de saus en meng goed door. Serveer in een diep bord. Garneer met de spekreepjes en grana padano-vlokken.

Weetje: Wist je dat vitamine A een belangrijke rol speelt in ons vermogen om te kunnen zien in het schemerdonker en goed is voor de gezondheid van je huid, haar en nagels? 200 gram pompoen bevat al de helft van de ADH vitamine A.