Skip to main content
Italiaanse stijl tomatenstoof met kabeljauw en kappertjes

Italiaanse stijl tomatenstoof met kabeljauw en kappertjes

met parelgerst, basilicum en amandelschaafsel

Part of this dish is inspired by eggplant caponata, a Sicilian dish made from eggplant, tomatoes, onions, capers and vinegar, for a kind of sweet and tangy relish.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Noten
Amandelnoten
Vis
Ei
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Aubergine

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Noten, Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

10 gram

Kappertjes

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ zakje(s)

BBQ-rub

100 gram

Passata

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet

(Bevat: Vis)

125 gram

Verse tagliatelle

(Bevat: Ei, Tarwe, Gluten Kan bevatten: Noten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Schaaldieren, Soja, Vis, Walnoten, Weekdieren)

Zelf toevoegen

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

1 el

Olijfolie

naar smaak

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2930 kJ
Energie (kcal)700 kcal
Vetten19.1 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten91.3 g
waarvan suikers16.9 g
Vezels10.4 g
Eiwitten42.3 g
Zout1.5 g
Potassium467.2 mg
Calcium47.6 mg
Iron1.2 mg

Benodigdheden

Koekenpan
Hapjespan
Keukenpapier

Instructies

1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan voor de parelgerst.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. 
  • Kook de parelgerst 13 - 15 minuten in de pan. Giet daarna af en laat afgedekt staan. 
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en kappertjes 2 - 3 minuten.
  • Voeg de aubergine toe en bak 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Midden-Oosterse kruidenmix en de helft van de BBQ-rub (let op: pittig! Gebruik naar smaak) toe.
  • Voeg de tomaat, de passata en de honing toe samen met de zwarte balsamicoazijn naar smaak. Kook de saus 7 - 8 minuten op middellaag vuur.
Kabeljauw bakken
3
  • Snijd het basilicum grof.
  • Dep de kabeljauw droog met keukenpapier.
  • Verhit een koekenpan zonder olie op hoog vuur. Rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  • Verhit een scheutje olijfolie in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kabeljauw 1 - 2 minuten per kant. Voeg in de laatste minuut de overige BBQ-rub toe. 
4
  • Verdeel de parelgerst over de borden.
  • Schep de stoof eroverheen en leg de kabeljauw erop.
  • Garneer met het amandelschaafsel en het basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders