BBQ Recepten

Schijnt de zon? Het is tijd om de BBQ aan te zetten! HelloFresh geeft je meerdere originele BBQ-recepten, zodat jij een echt feest maakt van jouw BBQ. Zo vind je vele BBQ-ideeën met onder andere salades, groenten en vleesgerechten.

BBQ-recepten

Inspiratie voor salades bij de BBQ

Het is ook lekker om diverse bijgerechten bij de BBQ te serveren.

Zo kun je zelf verschillende frisse salades maken en deze op tafel zetten. Tijdens het wachten op de gerechten die van de BBQ afkomen, kunnen jij en je gasten genieten van een heerlijke salade. Daarnaast kun je groenten voor bij de BBQ maken. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere groenteschotel, waarbij je de groenten eerst op de BBQ kunt grillen en daarna op een schaal kunt serveren.

Vegetarische recepten voor op de BBQ

Vegetarische recepten worden steeds populairder en je kunt zelfs vegetarisch barbecueën. Je kunt namelijk barbecuerecepten uitkiezen die geen vlees en vis bevatten. Gril bijvoorbeeld groenten los op de BBQ of doe ze aan een spies. Ook kun je hier een vleesvervanger van de BBQ bij serveren. Vind hieronder een selectie van de vegetarische barbecuerecepten van HelloFresh en maak een feestje van jouw BBQ.

De BBQ-tips van HelloFresh

Naast dat we je veel BBQ-gerechten aanbieden, hebben wij ook vele BBQ-tips die je kunt gebruiken tijdens het barbecueën. Het is erg belangrijk dat je precies weet wanneer de gerechten klaar zijn op de barbecue en hoe je het gerecht kunt bereiden voor de beste smaken. HelloFresh geeft je daarom meerdere BBQ-tips die ervoor zullen zorgen dat jij je gasten een onvergetelijke avond geeft.

Hoelang moet varkenskarbonade op de BBQ?

Varkenskarbonaadjes gril je in totaal 8-12 minuten en draai je eenmaal om, boven een directe warmtebron met het deksel erop. Gril ze tot het rooster duidelijke strepen geeft. Malse karbonades zijn grijswit van binnen met een kerntemperatuur van 60 °C. Laat ze 5 minuten rusten, zodat het vocht binnenin gelijkmatig verdeeld is voordat je ze aansnijdt. Genieten maar!

Hoe bereid je zalm op de BBQ?

Leg de zalmfilets op de BBQ met de ontvelde kant naar beneden, zodat de filets grillstrepen van het rooster krijgen terwijl de vis nog stevig is. Leg het deksel erop en laat de vis aan deze kant 2-3 minuten garen. Draai de filets om met een tang en een metalen spatel, zodat nu de kant met het vel op het rooster ligt. Gril de vis nog 2-5 minuten en serveer hem.

Hoe bereid je steak op de BBQ?

Voordat je de steaks op het rooster legt, besmeer je beide kanten met olie en besprenkel je ze met peper en zout. Daarna laat je ze 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Verwarm je grill voor op een hoge temperatuur. Bak de steaks 3 minuten per kant voor medium rare, 1,5-2 minuten voor rare en 4 minuten als je een goed doorbakken steak wilt. Laat ze 5-10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Hoe bereid je kippenborst op de BBQ?

Voordat je ze klaarmaakt, plet je de borstfilets met een paar flinke klappen van een deegroller, zodat het vlees gelijkmatiger wordt en minder uitdroogt. Daarna maximaliseer je de smaak door het vlees te marineren in jouw favoriete kruiden. Leg de gemarineerde filets een half uur in de koelkast voordat je ze op de BBQ legt. Gril ze 5-7 minuten op matig vuur, draai ze om met een tang en gril de andere kant ook 5-7 minuten. Steek een mes in het vlees. De kip is gaar als het vlees helemaal wit is en er sap uitstroomt. Is dat niet het geval, leg de kip dan weer op het rooster en gril hem nog iets langer. Serveer met een lekkere BBQ-saus!

Hoe maak je een BBQ schoon?

Er zijn een paar goede tips om het rooster sneller schoon te krijgen, vooral als de aanslag er lastig afgaat. Stoom en azijn werken allebei erg effectief. Als je stoom gebruikt, vul dan een metalen bakblik met water en breng het aan de kook op het rooster. Schuif het blik opzij (met een ovenwant!) en schrob met een afwaskwast. Door de stoom laat het vuil goed los. Je kunt ook azijn in een spuitfles doen, je rooster goed besproeien en dan het vuil eraf schrobben met een prop aluminiumfolie. Je schone rooster gaat ervan glanzen!

Hoe gril je spareribs op de BBQ?

Als je nooit eerder spareribs op de BBQ hebt gegrild, kies dan gewone spareribs, want die zijn kleiner en vleziger dan Amerikaanse ribs uit een speciaalzaak. Haal het vlies van de spareribs af en kruid het vlees. Verwarm je grill voor tot een matige warmte, leg de ribbetjes op het midden van het rooster en gril ze boven indirecte vlammetjes, zodat het vlees mals en zacht blijft. Gril beide kanten 30 minuten, daarna leg je ze boven matig warme directe vlammetjes en gril je ze nog eens 20-40 minuten. Controleer of de spareribs gaar zijn; dat is zodra het vlees van het bot los komt. Je steekt een vork in het vlees en als die er soepel door glijdt, zijn de spareribs van de BBQ klaar.

Hoe bereid je maïs op de BBQ?

Maïskolven kun je heel gemakkelijk grillen. Je hoeft alleen maar voor te verwarmen tot een hoge temperatuur en de maïs grillen tot hij geblakerd is. Dat kost meestal zo’n 10 minuten. Serveer de kolven met boter en zout.

Hoe maak je hamburgersaus?

Maak zelf hamburgersaus door drie eetlepels mayonaise te mengen met twee eetlepels tomatenketchup. Voeg er een eetlepel Amerikaanse mosterd aan toe. Snijd 25 gram augurk in dunne plakjes en roer ze door de saus.

Wereldkeukens

BBQ Recepten

De lekkerste recepten om thuis te koken

+1

Elke dag beter eten.

Wat zoek je?

1 van de 5 voltooid
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!
Recepten die je met liefde kookt!

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

Krijg tot wel € 110,- korting