10x de beste Nederlandse parken om te grillen

Is het al tijd om te barbecueën? Bij stijgende temperaturen horen heerlijke barbecues met vrienden en familie. Wij hebben de tien meest populaire parken waar je wél mag barbecueën onder elkaar gezet.

Ontdek de beste parken waar je wél mag grillen in Nederland

Op zoek naar een park waar je mag barbecueën in Nederland? HelloFresh heeft de beste parken voor je op een rijtje gezet. Verzamel je vrienden en familie en verwen ze met de lekkerste veggie-, vis- en vleesgerechtjes.
Helaas mag je niet in alle parken barbecueën, om de beste parken in Nederland te selecteren hebben wij die van de grootste steden onder de loep genomen. Met de meeste hashtags op Instagram en sterke reviews op Google zijn deze plekken niet alleen het best beoordeeld, maar ook helemaal social media proof.
Klaar om te grillen?

#bbq

Waar kun je barbecueën deze zomer?

De best beoordeelde parken om te barbecueën

  1. Amsterdamse Bos (Amsterdam) 88310 hashtags & 13474 reviews met 4.5 ster
  2. Westerpark (Amsterdam) 81740 hashtags & 9774 reviews met 4.5 ster
  3. Oosterpark (Amsterdam) 27431 hashtags & 5248 reviews met 4.5 ster
  4. Máximapark (Utrecht) 19833 hashtags & 3850 reviews met 4.4 ster
  5. Flevopark (Amsterdam) 17818 hashtags & 572 reviews met 4.6 ster
  6. Noorderplantsoen (Groningen) 16763 hashtags & 2095 reviews met 4.6 ster
  7. Sonsbeekpark (Arnhem) 15160 hashtags & 6147 reviews met 4.6 ster
  8. Rembrandtpark (Amsterdam) 12123 hashtags & 3675 reviews met 4.5 ster
  9. Gaasperplas (Amsterdam) 8967 hashtags & 2586 reviews met 4.4 ster
  10. Erasmuspark (Amsterdam) 7953 hashtags & 502 reviews met 4.5 ster

Ontdek de beste parken waar je wél mag grillen in Nederland

Op zoek naar een park waar je mag barbecueën in Nederland? HelloFresh heeft de beste parken voor je op een rijtje gezet. Verzamel je vrienden en familie en verwen ze met de lekkerste veggie-, vis- en vleesgerechtjes.
Helaas mag je niet in alle parken barbecueën, om de beste parken in Nederland te selecteren hebben wij die van de grootste steden onder de loep genomen. Met de meeste hashtags op Instagram en sterke reviews op Google zijn deze plekken niet alleen het best beoordeeld, maar ook helemaal social media proof.
Klaar om te grillen?

#bbq

Waar kun je barbecueën deze zomer?

Jouw BB-Q’s beantwoord: Het HelloFresh-team beantwoordt al jouw barbecuevragen zodat jij tijdens de zomerdagen lekker kunt grillen!

Hoelang BBQ je een varkenskarbonade?

Varkenskarbonaadjes gril je in totaal 8-12 minuten en draai je eenmaal om, boven een directe warmtebron met het deksel erop. Gril ze tot het rooster duidelijke strepen geeft. Malse karbonades zijn grijswit van binnen met een kerntemperatuur van 60°C. Laat ze 5 minuten rusten zodat het vocht binnenin gelijkmatig verdeeld is voordat je ze aansnijdt. Genieten maar!

Hoe BBQ je een zalm?

Leg de zalmfilets op de BBQ met de ontvelde kant naar beneden zodat de filets grillstrepen van het rooster krijgen terwijl de vis nog stevig is. Leg het deksel erop en laat de vis aan deze kant 2-3 minuten garen. Draai de filets om met een tang en een metalen spatel, zodat nu de kant met het vel op het rooster ligt. Gril de vis nog 2-5 minuten en serveer hem.

Hoelang BBQ je een varkenskarbonade?

Varkenskarbonaadjes gril je in totaal 8-12 minuten en draai je eenmaal om, boven een directe warmtebron met het deksel erop. Gril ze tot het rooster duidelijke strepen geeft. Malse karbonades zijn grijswit van binnen met een kerntemperatuur van 60°C. Laat ze 5 minuten rusten zodat het vocht binnenin gelijkmatig verdeeld is voordat je ze aansnijdt. Genieten maar!

Hoe BBQ je een zalm?

Leg de zalmfilets op de BBQ met de ontvelde kant naar beneden zodat de filets grillstrepen van het rooster krijgen terwijl de vis nog stevig is. Leg het deksel erop en laat de vis aan deze kant 2-3 minuten garen. Draai de filets om met een tang en een metalen spatel, zodat nu de kant met het vel op het rooster ligt. Gril de vis nog 2-5 minuten en serveer hem.

Hoelang BBQ je een steak?

Als vuistregel bak je elke kant van een steak 3 minuten als je hem medium rare wil, 1,5-2 minuten per kant als je hem rare wil en 4-6 minuten per kant als je hem doorbakken wil. Laat de steak 5-10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Hoe BBQ je een kippenborst?

  • Voordat je ze klaarmaakt plet je de borstfilets met een paar flinke klappen van een deegroller, zodat het vlees gelijkmatiger wordt en minder uitdroogt.
  • Daarna maximaliseer je de smaak door het vlees te marineren in de kruiden van jouw voorkeur. Leg de gemarineerde filets een half uur in de koelkast voordat je ze op de BBQ legt. Gril ze 5-7 minuten op matig vuur, draai ze om met een tang en gril de andere kant ook 5-7 minuten.
  • Steek een mes in het vlees. Kip is gaar als het vlees helemaal wit is en er sap uit stroomt. Is dat niet het geval, leg de kip dan weer op het rooster en gril hem nog iets langer. Serveren met een lekkere BBQ-saus!

Hoelang BBQ je een steak?

Als vuistregel bak je elke kant van een steak 3 minuten als je hem medium rare wil, 1,5-2 minuten per kant als je hem rare wil en 4-6 minuten per kant als je hem doorbakken wil. Laat de steak 5-10 minuten afkoelen voordat je hem serveert.

Hoe BBQ je een kippenborst?

  • Voordat je ze klaarmaakt plet je de borstfilets met een paar flinke klappen van een deegroller, zodat het vlees gelijkmatiger wordt en minder uitdroogt.
  • Daarna maximaliseer je de smaak door het vlees te marineren in de kruiden van jouw voorkeur. Leg de gemarineerde filets een half uur in de koelkast voordat je ze op de BBQ legt. Gril ze 5-7 minuten op matig vuur, draai ze om met een tang en gril de andere kant ook 5-7 minuten.
  • Steek een mes in het vlees. Kip is gaar als het vlees helemaal wit is en er sap uit stroomt. Is dat niet het geval, leg de kip dan weer op het rooster en gril hem nog iets langer. Serveren met een lekkere BBQ-saus!

Hoe maak je een BBQ schoon?

  • Er zijn een paar goede tips om het rooster sneller schoon te krijgen, vooral als de aanslag er lastig af gaat. Stoom en azijn werken allebei erg effectief.
  • Als je stoom gebruikt, vul dan een metalen bakblik met water en breng het aan de kook op het rooster. Schuif het blik opzij (met een ovenwant!) en schrob met een afwaskwast. Door de stoom laat het vuil goed los.
  • Je kunt ook azijn in een spuitfles doen, je rooster goed besproeien en dan het vuil eraf schrobben met een prop aluminiumfolie. Je schone rooster gaat ervan glanzen!

Hoe gril je spareribs op de BBQ?

  • Als je nooit eerder ribbetjes hebt gegrild, kies dan gewone spareribs want die zijn kleiner en vleziger dan Amerikaanse ribs uit een speciaalzaak.
  • Haal het vlies van de spareribs af en kruid het vlees. Verwarm je grill voor tot een matige warmte, leg de ribbetjes op het midden van het rooster en gril ze boven indirecte vlammetjes, zodat het vlees mals en zacht blijft. Gril beide kanten 30 minuten en daarna leg je ze boven matig warme directe vlammetjes en gril je ze nog eens 20-40 minuten.
  • Controleer of de spareribs gaar zijn, dat is zodra het vlees van het bot los komt. Je steekt een vork in het vlees en als die er soepel door glijdt, zijn de spareribs klaar.

Hoe maak je een BBQ schoon?

  • Er zijn een paar goede tips om het rooster sneller schoon te krijgen, vooral als de aanslag er lastig af gaat. Stoom en azijn werken allebei erg effectief.
  • Als je stoom gebruikt, vul dan een metalen bakblik met water en breng het aan de kook op het rooster. Schuif het blik opzij (met een ovenwant!) en schrob met een afwaskwast. Door de stoom laat het vuil goed los.
  • Je kunt ook azijn in een spuitfles doen, je rooster goed besproeien en dan het vuil eraf schrobben met een prop aluminiumfolie. Je schone rooster gaat ervan glanzen!

Hoe gril je spareribs op de BBQ?

  • Als je nooit eerder ribbetjes hebt gegrild, kies dan gewone spareribs want die zijn kleiner en vleziger dan Amerikaanse ribs uit een speciaalzaak.
  • Haal het vlies van de spareribs af en kruid het vlees. Verwarm je grill voor tot een matige warmte, leg de ribbetjes op het midden van het rooster en gril ze boven indirecte vlammetjes, zodat het vlees mals en zacht blijft. Gril beide kanten 30 minuten en daarna leg je ze boven matig warme directe vlammetjes en gril je ze nog eens 20-40 minuten.
  • Controleer of de spareribs gaar zijn, dat is zodra het vlees van het bot los komt. Je steekt een vork in het vlees en als die er soepel door glijdt, zijn de spareribs klaar.

Hoe bereid je maïs op de BBQ?

Maïskolven kun je heel gemakkelijk grillen. Je hoeft alleen maar voor te verwarmen tot een hoge temperatuur en de maïs grillen tot hij geblakerd is. Dat kost meestal zo’n 10 minuten. Serveer de kolven met boter en zout.

Hoe BBQ je een steak?

  • Voordat je de steaks op het rooster legt, besmeer je beide kanten met olie en besprenkel je ze met peper en zout. Daarna laat je ze 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm je grill voor op een hoge temperatuur. Bak de steaks 3 minuten per kant voor medium rare, 1,5-2 minuten voor rare en 4 minuten als je een goed doorbakken steak wilt. Laat ze 5-10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Hoe bereid je maïs op de BBQ?

Maïskolven kun je heel gemakkelijk grillen. Je hoeft alleen maar voor te verwarmen tot een hoge temperatuur en de maïs grillen tot hij geblakerd is. Dat kost meestal zo’n 10 minuten. Serveer de kolven met boter en zout.

Hoe BBQ je een steak?

  • Voordat je de steaks op het rooster legt, besmeer je beide kanten met olie en besprenkel je ze met peper en zout. Daarna laat je ze 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verwarm je grill voor op een hoge temperatuur. Bak de steaks 3 minuten per kant voor medium rare, 1,5-2 minuten voor rare en 4 minuten als je een goed doorbakken steak wilt. Laat ze 5-10 minuten afkoelen voordat je ze serveert.

Hoe maak je hamburgersaus?

Maak zelf hamburgersaus door 3 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels tomatenketchup te vermengen. Voeg er een eetlepel Amerikaanse mosterd aan toe. Snijd 25 gram augurk in dunne plakjes en roer ze door de saus.

Over de data: Gemiddeld maandelijk zoekvolume van juni 2020 tot juni 2021 afkomstig uit Keywoordtool.io. Alle data zijn gebaseerd op online zoekopdrachten in Nederland.

Hoe maak je hamburgersaus?

Maak zelf hamburgersaus door 3 eetlepels mayonaise met 2 eetlepels tomatenketchup te vermengen. Voeg er een eetlepel Amerikaanse mosterd aan toe. Snijd 25 gram augurk in dunne plakjes en roer ze door de saus.

Over de data: Gemiddeld maandelijk zoekvolume van juni 2020 tot juni 2021 afkomstig uit Keywoordtool.io. Alle data zijn gebaseerd op online zoekopdrachten in Nederland.

Barbecue recepten

Makkelijke en simpele barbecue recepten.

Broodje pulled pork met jalapeño en rode ui

met knapperige koolsalade

Pastei met pulled pork en pompoen

met koolsalade, citroenboontjes en geroosterde aardappelen

Vegan burger met BBQ frietjes

met maiskolf

Properchips BBQ

85 g

Tortilla's met zwarte bonen en BBQ-saus

met koolsalade, cheddar en jalapeño's

BBQ box met zalmpakketje, kipsaté, worst en Duitse biefstuk

4p | met stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

BBQ box met runderspies, garnalen, worst en kipfilet

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Zelfgemaakte mini-empanada's met rundergehakt

met een frisse salade

BBQ box met garnalenspies, hamburger, kipdrumsticks en een boerenworst

4p | met stokbrood met kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Aardappelpartjes met BBQ-kruiden

350g

Vegetarische enchilada's met cheddar en zure room

met frisse tomatensalsa, zwarte bonen en BBQ-kruiden

BBQ-plank met Brandt&Levie worst en kipdrumsticks

met portobello, maiskolf en tomatentapenade met broodje

BBQ-trio vlees

Runderribeye (2x 150 g) | Runderburger (4x 120 g) | Côte de boeuf (1x 500 g)

BBQ-trio vlees, vis en veggie

Runderribeye (2x 150 g) | Zalmfilet met huid (2x 120 g) | Vegetarische burger (2x 80 g)

Duitse biefstuk met uienjus en sperziebonensalade

met frieten van aardappel en zoete aardappel

Grill- en steakmix

Bio | 90 g

Recepten die je met liefde kookt!

Ontvang elke week inspirerende recepten en alle verse ingrediënten

HelloFresh €45 Korting